Chefskifte på Landbrugsmedierne: Bladhuset skal finde ny chefredaktør

Henrik Lisberg, mangeårig chefredaktør på LandbrugsMedierne, stopper i spidsen for bladhuset.

LandbrugsAvisen skal have ny chefredaktør.

Henrik Lisberg, leder af bladhuset gennem næsten 24 år, har meddelt, at han stopper til sommer, når hans afløser er fundet.

Henrik Lisberg fylder 65 til maj, og beslutningen om at stoppe i år er truffet for flere år siden, oplyste Henrik Lisberg i dag, da medarbejderne blev orienteret.

I Landbrug & Fødevarer har formand Martin Merrild længe været bekendt med planerne, som han ikke desto mindre beklager dybt.

"Det er træls, at Henrik stopper. Han har været en drivkraft i vores landbrugsmedier i en helt sjælden grad og jeg har haft utrolig stor glæde af at følge ham gennem årene - i medgang og modgang", siger Martin Merrild, som i sin tid selv var med til at ansætte Henrik Lisberg.

Velordnet butik

Den afgående chefredaktør og adm. direktør afleverer en velordnet butik med sorte tal på bundlinjen - i år har LandbrugsMedierne leveret et rekordoverskud på 3,6 mio kroner.

Samtidig er bladhuset gennem årene løbende udviklet og moderniseret, og der er ikke den forretning, der er ladet uforsøgt af den energiske chefredaktør, det være sig kongresser og kongresaviser, digitale platforme og nye magasiner.

I dag er LandbrugsMedierne en moderne og effektiv arbejdsplads med engagerede medarbejdere i alle hjørner af huset.

Det er med andre ord et par store sko, Henrik Lisbergs afløser M/K skal udfylde.

Lars Daugaard, CFO i Landbrug & Fødevarer og formand for bladbestyrelsen, forsikrede ved orienteringsmødet i dag, at LandbrugsAvisen og LandbrugsMedierne fortsat skal være en virksomhed drevet efter journalistiske principper.

"Vi skal ikke lave avis for at tjene penge, vi skal tjene penge for at lave avis", sagde Lars Daugaard.

Henrik Lisberg har ikke løftet sløret for, hvad han vil beskæftige sig med fremover.

"Jeg har en gård derhjemme, Fredensminde, den er fra 1864", parerede han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle