Cheminova-ejer køber stor del af DuPonts plantebeskyttelse

FMC Corporation, der ejer Cheminova, overtager en stor del af DuPont Crop Protection.

Den amerikanske plantebeskyttelsesproducent FMC, som for to år siden købte danske Cheminova, har nu fortsat opkøbsbølgen

FMC køber en stor del af DuPonts plantebeskyttelsesvirksomhed for en stor milliardsum.

Opkøbet gør FMC til en af verdens største plantebeskyttelsesproducenter.

DuPont har været tvunget til at frasælge en stor del af plantebeskyttelsesprogrammet, fordi de er på vej til at fusionere med Dow.

Fusionen af de to giganter ville tage luft ud af konkurrencen på markedet, frygtede EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Samme melding har hun givet over for andre kemikalieproducenter, der er på vej ud i fusioner eller opkøb.

Allerede for knap et år siden, i februar, meldte DuPont, at de ville sælge ud.

Prisen, som FMC skal betale, er 1,2 mia. dollars, svarende til 7,6 mia. kr. efter dagens kurs. Som en del af handelen overtager DuPont til gengæld FMC Health and Nutrition. DuPont er i forvejen stor på den del og har tidligere købt danske Danisco.

Ny adm. direktør på plads i L&F 22. november · 09:00

"FMC overtager Duponts verdensomspændende produktportefølje indenfor insekticider og herbicider til bredbladet ukrudt. Forskningsfaciliteter og produktionsfaciliteter verden over er også ved at blive opkøbt af FMC Corporation. FMC udvider således sin produktportefølje med både allerede godkendte produkter og fremtidige innovationer", skriver FMC i en pressemeddelelse.

Med købet overtager FMC insekticiderne Rynaxypyr, Cyazypyr og Indoxacarb. For de første to får FMC også patenterne på deres aktivstoffer. Omsætningen i 2017 for disse midler ventes i 2017 at blive en mia. dollars, svarende til 6,3 mia. kr.

For herbicidområdet overtager FMC ni aktivstoffer og flere produkter samt PrecisionPac-teknologien.

Opkøbet styrker især FMC's tilstedeværelse i Asien og Europa, men kemiproducenten ventes også at styrke sin position på de sidste to, store markeder i Nord- og Sydamerika.

FMC meddeler, at købet gør dem til den femte største producent af plantebeskyttelsesmidler i verden.

Handelen ventes afsluttet i år.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu