Claas fortsætter traktorernes svar på Avis

Danske landmænd er nogle af de første, der kan leje traktor, som du lejer bil på ferien. Forsøg fortsætter.

Efter få klik på en hjemmeside, og så har du praktisk talt lejet dig traktor til sprøjtningen i morgen.

Sådan har muligheden været siden foråret 2019 på Danish Agro Macinerys bookingside First Claas Rental.

Efter det første år er konklusionen, at projektet kører videre, oplyser adm. direktør Michael Husfeldt.
»Der er interesse for traktorerne, og også stigende interesse. Men det er stadig et område, som vi og kunderne skal lære bedre at kende«, siger han.

Han fortæller, at mange i højere grad vælger at korttidsleje en brugt traktor til lavere pris, hvis den kan klare en specifik opgave lige så godt.

»Så hører vi, at det bliver for dyrt den nye traktor. Omvendt har du her muligheden for at lære en ny Claas-traktor at kende og bruge den i maskinparken i spidsbelastningsperioder«, siger han.

Konceptet er, at Claas og Danish Agro Macinery via en hjemmeside lader dig booke en traktor fra ned til en uges varighed og minimum 40 arbejdstimer - og op til et år.

LandbrugsAvisen tjekkede prisen på en Claas Axion 870 med 290 hk forleden. Den koster 322 kr. i timen for leje i en ugens tid, mens den over en tre måneders periode kan lejes for 295 kr. pr. arbejdstime. Med i prisen følger levering, afhentning og instruktion ved igangsætning og service af traktoren samt kørsels- og maskinkaskoforsikringer.

Der er flere aktører på markedet for leje af traktorer.

Koncepterne er dog forskellige.

Hos Semler Agro udbyder man leje af nye brugte traktorer under konceptet re-leasing.

Her annonceres der med, at man kan leje en nyere brugt John Deere-traktor på 280 hk for 233 kr./time over 10 uger med 40 ugentlige timer inkl. maskinkasko.

Hos CNH er både New Holland og Case IH i markedet med traktor på abonnement, som er leje af traktorer over en flereårig periode inkluderet service og udvidet garanti i perioden. Ved annonceringen i starten af 2019 blev der lokket med en Case IH Optum 300 CVX for ca. 200 kr. pr. time.

»Vi er de eneste, som har det her koncept med udlejning af nye traktor for så få timer. Vi fortsætter og prøver det af for at se om markedet bliver mere modent«, siger Michael Husfeldt.

Det danske marked er et af de første markeder, som Claas, udover Tyskland, afprøver konceptet hos.
 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle