Cloudfarms danske stifter: Vi vil ud til de største svineproducenter i verden

Efter BASFs køb af Cloudfarms er målet intet mindre end at komme ud til de allerstørste svineproducenter overalt i verden.

Det dansk-slovakiske selskab Cloudfarms har kunder i 37 lande på seks kontinenter og herunder selvfølgelig også i Danmark. Nu sætter de ambitionerne endnu højere.

Efter det netop offentliggjorte salg af Cloudfarms til den store tyske kemigigant BASF, er ambitionerne sat langt højere. Ambitionen er, at Cloudfarms it-løsninger til svineproduktion skal bruges af verdens allerstørste svineproducenter.

"Vi har solgt vores løsninger til svineproducenter i mange lande. Nu skal vi ud i hele verden, og vi skal ud til de helt store svineproducenter", siger Jens Toppenberg, der er medejer og adm. direktør i den lille virksomhed Cloudfarms, der har 20 ansatte.

Virksomheden har specialiseret sig i it-løsninger, der gør det muligt at samle data fra svineproduktionen hurtigt og effektivt og at sammenligne data i realtid på tværs af stier, sektioner, stalde og sites og - hvis ejerne tillader det - også på tværs af landbrug. På den måde er det muligt at benchmarke egne tal med andre svineproducenters tal.

Vil nå de største 

Cloudfarms løsninger bruges allerede af en række danske svineproducenter. Det er bl.a. en række andre avlere fra både Danbred og Danish Pig Genetics, og ude i verden er kunderne en stribe af de helt store danskejede svineselskaber som Goodvalley, Dan Slovakia Agrar, DCH International, Pigagro og Russian Baltic Pork Invest.

"Med BASF i ryggen får vi adgang til en række nye lande og til nogle af de helt store svineproducenter, vi ellers ikke havde adgang til", siger Jens Toppenberg.

"Samtidig har BASF ressourcer og viden, vi kan bruge til at skabe nogle ny produkter. BASF er stærke inden for bæredygtighed, digitale teknologier og databehandling. Den viden skal vi bruge til at udnytte de data, vi allerede har fra svineproduktionen, endnu bedre".

Satser på sensorer

Blandt andet skal data fra sensorer og kameraer i staldene bruges meget mere. Det er for eksempel sensorer der måler ammoniak, fugtighed og temperatur i staldene.

"Hvis vi parrer data fra sensorer og kameraoptagelser, med de data vi allerede indsamler, så kan vi tage et kæmpe skridt mod en meget mere præcis og effektiv produktion. Det er det vi kalder for 'Precision Livestock Farming', som på dansk kan oversættes til præcisions husdyrbrug", fortæller Jens Toppenberg.

Et andet område, hvor udviklingen hos Cloudfarms vil tage fart er indenfor sporbarhed, traceability. 

"Vi er allerede godt i gang, og vi leverer systemer til sporbarhed til store svineproducenter. Sporbarhed er for eksempel, at vi kan levere en række data om hvordan svinekoteletten i køledisken er blevet fremstillet. Det er for eksempel data om hvor og hvordan det foder, grisen har spist, er dyrket, eller om grisen ar fået antibiotika og information om præcis hvor og i hvilke stalde grisen har været", siger Jens Toppenberg.

Omvendt ser BASF ser også store muligheder i Cloudfarms. Vicepræsident i BASFs Afdeling for husdyrernæring kalder købet for en ”vigtig milepæl for BASF”.

"Købet af Cloudfarms understreger vores bestræbelser på, at vi fortsat vil være en førende leverandør af ingredienser og løsninger til husdyrsektoren", siger Daniela Calleri, og fortsætter:

"BASF og Cloudfarms deler visionen om at udvikle et digitalt og globalt system, der kan at fremme sporbarhed, bæredygtighed og præcision i husdyrbruget. Vi er meget begejstrede for de udsigter, partnerskabet vil give for husdyrproducenter i hele verden".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle