CNH smider bombe: Indgår samarbejde med John Deere og Claas

John Deere og Claas, som for nylig annoncerede samarbejde om at dele data, får nu en helt uventet spiller med på holdet i form af CNH Industrial.

Case IH, New Holland og Steyr melder sig nu ganske overraskende ind i en ret ny klub, som i forvejen består af John Deere, Claas og 365 Farmnet.

For cirka to måneder siden annoncerede Deere, Claas og 365, at man havde indgået et samarbejde, der betyder, at data fra eksempelvis John Deere-maskiner vil kunne ses på Claas' Telematics platform og vice versa. Et potentielt kæmpe gennembrud i at gøre dataudveksling på tværs af mærker lettere for brugeren.

I dag fredag offentliggjorde Claas, John Dere og ikke mindst CNH så sidstnævnte som spiller i Data Connect, som konceptet med datadelingen kaldes. Det skete på en teknikkonference i Hannover forud for Agritechnica, der begynder søndag, og netop på Agritechnica vil alle tre traktormærker symbolisere samarbejdet ved at have traktorer i fælles indpakning.

Fordelen ved Data Connect er, at data fra mærkernes maskiner automatisk deles på tværs af mærkerne - og at man som bruger selv kan vælge, hvilket program han eller hun vil se data på, på computeren. Samtidig synkroniseres de forskellige platforme helt automatisk med hinanden.

Det hele kan lade sig gøre, fordi parternes forskellige cloud-løsninger snakker sammen og deler data med hinanden.

CNH's tilkomst til DataConnect er sket over ganske kort tid.

"Tilbage i juli blev jeg ringet op af min chef, der fortalte mig om samarbejdet mellem John Deere og Claas. Vi forsøgte uden at held at finde ud af, hvad samarbejdede handlede om. Så i sidste ende endte det med at vi kontaktede først Claas og så John Deere for at melde os med på vognen", fortæller Morten Schmidt, ansvarlig for datakommunikation hos CNH Industrial. 

I første omgang kan DataConnect kun udveksle maskindata mellem de forskellige platforme. Eksempelvis brændstofforbrug, placering, hastighed og udnyttelsesgrad. Perspektivet på sigt er at kunne dele A-B linjer, markkort og anden relevant data.

A

Emneord

Agritechnica

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle