Commoditrader gør råvarehandel digital

En app vil flytter råvarehandlen væk fra børserne og ind i den digitale verden.

Landbruget er i høj grad digitaliseret, så hvorfor er der ikke en Amazon eller Boliga for korn og råvarer«? Det spørgsmål nagede Ida Boesen, da hun arbejdede på handelsgulvet for et af landbrugets store grovvareselskaber. Hendes undren blev vendt til iværksætterånd, da hun slog kræfterne sammen med IT kompetente Julie Fahler for tre år siden. Missionen blev at skabe en digital platform, hvor landmænd, handelshuse og grovvareselskaber kan købe og sælge deres varer.

»Med Commoditrader kan landmanden, der skal købe korn, se alle salgsannoncer på et sted. Han ser den endelige pris, leveret til sin silo, uanset leveringsmetoden, som også kan bookes direkte på platformen«, forklarer Julie Fahler. Den gennemsigtige pris er et essenstielt element i Commoditraders strategi.

»Historien viser, at fri konkurrence giver lavere priser. Det er til fordel for vores landmænd, og det ønsker vi at støtte. Målet er at fjerne usikkerheden på markedet og lade landmændene være købmænd på egne præmisser«, siger Ida Boesen. »Grovvarerne kan handles direkte fra stalden på mobiltelefonen eller fra computeren på kontoret, og man kan handle et enkelt parti eller have flere annoncer. Commoditrader skal dække alle behov, både for landmænd, foderproducenter, møller, malterier og handelshuse«, forklarer Julie Fahler.

Faktaboks

Commoditrader

  • Bliver lanceret i efteråret 2018.
  • Basisversionen af platformen bliver gratis, og man kan tilkøbe sig flere funktioner i sit abonnement.
  • Platformen har allerede ambassadører i udlandet og forventes at kunne bruges til handel på tværs af landegrænser.
  • Virksomheden støttes af flere store danske landbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle