Corona bremsede hestemilliardærs vilde vækst - nu sælger han mere end nogensinde igen

For hestehandler og milliardær Andreas Helgstrand har corona ramt hans ellers nærmest uafbrudte fremgang siden opstarten for 12 år siden. 

Årets resultat i hans virksomhed Helgstrand Dressage, der primært sælger dressurheste i den absolutte topklasse, ender på 13 mio. kr. ud af en omsætning på  271 mio. kr. imod 93 mio kr. sidste år, hvor omsætningen lød på 416 mio. kr. Som var det bedste resultat hidtil.  Dermed er nedgangen på 83 procent i forhodl til sidste år. 

"Det har været et turbulent, mærkeligt år", siger Andreas 43 -årige Andreas Helgstrand da landbrugsavisen.dk fanger ham på telefonen fra USA. 

Regnskabet viser en samlet egenkapital på 174 mio. kr., hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 143 mio. kr

Gav fuld gas

Men på trods, af at corona satte en stopklods for salget af heste i foråret ser han absolut ikke sort på fremtiden. 

"Vi valgte ikke at drosle ned på noget. Vi har bare kørt fuld gas og ikke afskediget nogen. Det giver ikke mening i vores branche for hestene skal jo rides uanset, hvad", siger Andreas Helgstrand. 

Samtidig er han i den heldige situtation, at varelageret bare stiger i værdi for hver dag. 

"Vi har bare videreuddannet på hestene og fået dem toptunede og klar til kunderne", tæller han 

Sælger mere end nogensinde nu

Den strategi har vist sig at være den helt rigtige. Allerede på nuværende tidspunkt er salget i indeværende regnskabsår foran det netop afsluttede årsregnskab, fortæller den tidligere OL- medaljevinder og hestehandler.

"Efter sommeren er der kommet gang i salget igen og vi har også fundet nye måder at sælge hest på, for eksempel via video og det tør folk godt nu. Det er dejligt, at det kan lade sig gøre og vi har aldrig solgt så meget som nu", siger Andreas Helgstrand. 

Virksomheden har 95 procent af deres salg til udlandet og trækker kunder fra hele verden til Vodskov i nordjylland, hvor Helgstrand Dressage har hovedsæde for at se på dressurheste. 

SOLGT TIL KAPITALFOND

I 2018 solgte Andreas Helgstrand aktiemajoriteten til den hollandske kapitalfond Waterland, men er fortsat som betydelig mindretalsaktionær og direktør.

Andreas Helgstrand og den hollandske kapitalfond Waterland, har købte i 2019 en stor ejendom i Florida, USA. Nærmere bestemt i byen Wellington, som er det amerikansk centrum for ridesporten og særligt. Den skal være rammen om næste vækstmål for den danske virksomhed.

"USA er et stort marked for os så de heste, der er til det marked flyver vi derover så kunder ikke skal komme til os", fortæller han. 

salg af hingstesæd steget 80 Procent

Selvom salg af hingstesæd udgør en meget lille del af Helgstrand Dressage luner det alligevel i coronatiden at det er steget med 80 procent. 

"Jeg tror at avlere og ryttere i den her tid også har fundet ud af, at de stadig vil bruge tid og penge på deres hobbyer", siger Andreas Helsgtrand.

Nærmest traditionen tro slutter hestemanden af med at fortælle at han vil løfte sløret for flere store ting i den nærmeste fremtid. 

 

 

"Jeg kan ikke sige andet, end at det har noget med heste at gøre", siger han. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle