Corona i tysk selskab: Danish Crown lukker helt dansk slagteri

Hver tredje medarbejder i Danish Crown joint venture i Tyskland ramt af corona.

Danish Crown kommer ikke til at slagte søer i Skærbæk mandag.

Det skyldes et såkaldt omfattende udbrud af corona hos Danish Crowns aftager af søer - selskabets eget joint venture i Tyskland, Westcrown. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Udbruddet betyder, at Westcrown - lige som en række andre tyske slagterier og produktionskapacitet de seneste uger - er lukket for produktion på ubestemt tid.

Indtil videre er mandagens produktion helt indstillet i Skærbæk. I løbet af dagen afgøres det, om der slagtes resten af ugen, melder Danish Crown.

"Nedlukningen betyder, at vi skal forsøge at finde andre aftagere til de søer, der slagtes i Skærbæk. Det er en større opgave, for normalt aftager Westcrown allede søer, vi slagter i Danmark", udtaler Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

Hver tredje ramt af corona

I slutningen af sidste uge blev 280 medarbejdere testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere er smittet med corona-virus.

Derfor har ledelsen i Westcrown efter samråd med de tyske myndigheder valgt at indstille produktionen indtil videre.

"Det vigtigste lige nu er, at der bliver taget hånd om medarbejderne i Westcrown. Den opgave ligger i hænderne på den tyske ledelse med opbakning fra både os i Danish Crown og folk fra vores tyske partner Westfleisch", siger Søren F. Eriksen.

Hårdt ramte søer

Netop slagtningerne - og også noteringen på søer - har været hårdt ramt af corona-pandemien de seneste uger i Tyskland. Det skyldes, at søernes slagtekroppe primært går til forarbejdningsindustrien, der har været hårdt ramt af pandemiens effekter, herunder lukkede restauranter.

I de seneste uger er flere tyske slagterier blevet tvunget til at lukke ned, fordi en stor del af deres medarbejdere er blevet smittet med corona-virus. Det fik i sidste uge myndighederne i flere tyske delstater til at teste alle medarbejdere på slagterier og udbeningsvirksomheder.

En af de virksomheder, der har fået alle medarbejderne testet, er Westcrown, der er et joint venture mellem Danish Crown og tyske Westfleisch.

Virksomheden ligger i Dissen i Nordrhein-Westphalen, som er en af de delstater, der har valgt at teste alle slagteriarbejdere.  

 

Relaterede

16. maj 00:00

Tysk chokbølge rammer svinepriser

Coronasmitten har lammet de europæiske svinepriser, der især på det tyske marked er faldet kraftigt, efter flere slagterier er blevet lukket.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle