Corona-krisen: Endnu ingen stor stigning i antal konkursbegæringer

På grund af coronasituationen er der ikke retvisende tal for konkurser i Danmark for april måned. Tallene viser dog, at der endnu ikke er registreret nogen stor stigning i antal konkurser.

Danmarks Statistik kan endnu ikke måle en større bølge af konkurser efter corona-krisen.

Det viser en samlet vurdering af henholdsvis begærede og erklærede konkurser. Og det til trods for, at der er set konkurser i flere større virksomheder under covid-19 nedlukningen.

Det skriver Danmark Statistik, der også for april har kigget i statistikken for konkurstallene.

Analysehuset vurderer, at hjælpepakkerne til erhvervslivet eventuelt kan have spillet en rolle med at holde nogle konkurser fra døren.

Danmarks Statistik understreger dog, at tallene for konkurser i april er "behæftet med nogen usikkerhed", ligesom man heller ikke kunne offentliggøre retvisende tal for marts måned.

Lukkede institutioner giver usikkerhed

Det skyldes, at Sø- og Handelsretten og Skifteretterne var i nøddrift fra 12. marts til 26. april, hvor de primært behandlede egenbegæringer om konkurs samt øvrige hastesager.

Derfor kan man heller ikke sige ret meget om konkurstallene endnu, vurderer erhvervsøkonomisk chef i Seges, Klaus Kaiser:

"Selvom konkursantallet i de enkelte sektorer normalt følger den økonomiske udvikling ret tæt, så vil det være en spekulativ tolkning at give en vurdering af udviklingen", skriver han i en mail til landbrugsavisen.

I april har Danmarks Statistik derfor i alt modtaget data om 494 konkurserklæringer, hvoraf de 209 er i aktive virksomheder, der har ansatte og/eller en omsætning over 1 mio. kr.

De resterende 285 konkurser er i såkaldte nulvirksomheder, der ikke har ansatte og og kun en mindre omsætning. En del af erklæringerne kan sandsynligvis henføres til udskudte konkursbegæringer fra marts.

Af de 494 konkurserklæringer kommer foreløbigt de 9 fra virksomheder inden for landbrug, skovbrug og fiskeri.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle