Corona presser Arla i Storbritannien: Laver tiltag for at undgå mælkemangel

Arla har været nødt til at skære i antallet af forskellige mælkeprodukter, som de leverer til supermarkederne i Storbritannien. Det sker for at sikre leverancerne til supermarkederne.

Arla UK har fjernet over en fjerdedel af selskabets egne mælkeprodukter fra hylderne i de britiske supermarkeder de seneste tre uger.

Arla har 2.400 mælkeproducenter tilknyttet, som leverer mælk til 10 fabrikker fordelt over hele Storbritannien, men de kan kun producere en vis mængde mælk, og derfor har Arla besluttet at skære i antallet af produkter for at sikre leverancerne.

Ifølge Arla UK’s adm. direktør, Ash Amirahmadi, har man reageret hurtigt i arbejdet med at forenkle udvalget i et forsøg på at sikre, at supermarkeder ikke løber tør for mælk.

Under Arlas eget mærke er i alt 13 mælketyper derfor skåret ned til seks. Deriblandt har de stoppet produktionen af én pint-kartoner, og også midlertidigt stoppet produktionen af skummetmælk og nogle produkter fra de engelske mærker Cravendale og Big Milk.  

Fordelen ved at skære ned på antallet af mærker og typer hænger sammen med produktionen. Hver gang fabrikken skal skifte til et nyt produkt, skal ikke kun karton og emballge skiftes, også rør og produktionsapparatet skal rengøres. Derfor kan der spares tid og laves større 'portioner' ved færre mærker.

vil komme til at mangle Hver fjerde medarbejder

Det vil på sigt på betydning for udbuddet af produkter i Storbritannien.

Arla melder nemlig, at nogle af produkterne forventes at blive genoptaget, mens andre formentlig helt vil blive droppet på grund af tiltag fra supermarkederne, der på længere sigt skal formindske udvalget.

Derudover forventer Arla UK, at fraværet blandt de ansatte vil stige fra de nuværende 5 pct. til 25-30 pct. i takt med udbredelsen af Covid-19 i de kommende uger.

Derfor er selskabet begyndt at rekruttere medarbejdere, ligesom man er igang med en omdirigering af nuværende ansatte til vigtige nøgleroller.

Arla giver endvidere op mod 900.000 liter mælk til regeringens hjælpepakker med mad til udsatte og sårbare borgere.

Arla oplyser på deres hjememside, at produkterne fra Danmark, det vil sige Lurpack, Lactofree og Arla yoghurt, stadig bliver fragtet til Storbritannien.

Kilde: Udenlandske Mejerinoter fra Landbrug & Fødevarer med henvisning til Dairy Industry Newsletter.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle