Corona tvinger arrangører til at justere planer for Plantekongres 2021

Plantekongressen i januar 2021 bliver formentlig enten digital, decentral eller begge dele, vurderer Torben Hansen formand for L&F Planteproduktion.

Det ene store landbrugsarrangement efter det andet melder ud om justerede planer: Heller ikke Plantekongressen i januar 2021 bliver, som den plejer - med Herning Kongrescenter summende af snak og pulserende af liv og med omkring 2.000 deltagere, gæster og indlægsholdere.

I stedet vil corona-situationen uvægerligt sætte sit markante præg på arangementet.

Om det så ender med en rent digital kongres eller en kombination af mindre, fysiske møder og digitale møder og webinarer ligger endnu ikke fast.

Det siger sektorformand Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer Planteproduktion.

"Vi får ikke en plantekongres, der ligner det, vi plejer at have. Det er møghamrende ærgerligt, men vi arbejder i stedet på forskellige alternative modeller - enten med at dele det op på flere lokaliteter eller med at digitalisere det i større eller mindre omfang", siger Torben Hansen.

Universiteter skal høres

Torben Hansen understreger, at at L&F Planteproduktion følger corona-situationen nøje og fastlægger den endelige model så sent som muligt.

"Vi holder nøje øje med, hvordan det udvikler sig, for vi vil ikke risikere noget for vores medlemmer eller kunder. Samtidig er vi lidt anderledes end de andre faglige kongresser ved, at vi arbejder tæt sammen om kongressen med bl.a. universiteterne, derfor er der partnere, vi skal have med i loopet, før vi lægger os fast på en model".

Resultater skal ud

Torben Hansen tør dog godt love, at plantekongressen ikke bliver aflyst som helhed men gennemføres i én eller anden form.

"Vi har så mange faglige budskaber, vi skal have kommunikeret ud, så vi gør helt sikkert ét eller andet, hvor vi bliver synlige og får kommunikeret en masse af vores supergode resultater ud".

"For os er det vigtigste, at resultaterne kommer ud. Frem for at lave en skrabet kloning af den 'rigtige' kongres vil vi hellere lave noget helt andet", siger Torben Hansen.

Nordens største

Den årlige plantekongres i Herning Kongrescenter er Nordens største om planteproduktion, natur, miljø og planlægning.

Der deltager normalt cirka 2.000 landmænd, rådgivere, ansatte i offentlige forvaltninger, forskere, privatansatte og studerende.

På kongressen får deltagerne den nyeste viden inden for forskning, rådgivning og politik, og møder andre aktører i branchen til en god debat. Plantekongressen arrangeres af Aarhus Universitet, Københavns Universitet og SEGES. Indlægsholdere er typisk forskere, rådgivere, landmænd, politikere eller ledere i ministerier og styrelser. 

Plantekongressen er datosat onsdag den 13. og torsdag den 14. januar 2021 i MCH Herning Kongrescenter.

Men planerne er altså under en vis revision, som formentlig landes endeligt i begyndelsen af oktober.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle