Corona: Tyskland har lukket for transit af sæsonarbejdere

De tyske grænsemyndigheder vil ikke længere lade sæsonarbejdere rejse gennem Tyskland. Det kan give problemer for de danske frilandsgartnere og frugtavlere.

Sæson- og høstarbejdere kan ikke længere indrejse til Tyskland endsige rejse i transit gennem Tyskland.

Det oplyser det tyske indenrigsministerieum i følge GLS-A, Land- og Skovbrugets Arbejdsgiverforening.

Forbuddet, der er et led i den tyske strategi til bekæmpelse af corona-smitte, er allerede trådt i kraft 25. marts.

I følge GLS-A kan forbuddet give store udfordringer for danske arbejdsgivere, som i den kommende tid skal have medarbejdere til Danmark fra udlandet.

Minister bakker op

Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild har rejst problematikken overfor fødevareminister Mogens Jensen, som i denne uge var til video-rådsmøde med EUs øvrige fødevareministre.

Mogens Jensen arbejder på samme banehalvdel og fastslår i en pressemeddelelse, at "det indre marked skal fungere, selvom Danmark og mange andre EU-lande har indført grænserestriktioner for at bekæmpe coronavirus".

Ens håndtering

Efter rådsmødet sagde ministeren til Altinget, at EU-Kommissionen på rådsmødet lovede, at der vil blive udstedt retningslinjer, der skal sørge for at ensrette håndteringen af den vandrende arbejdskraft, så landene ikke spænder ben for hinanden.

"Det handler om at sikre, at vi ikke i hvert land har forskellige procedurer, men at der er en fælles tilgang, så vi holder grænserne åbne, både for den nødvendige fødevareforsyning og for arbejdskraften" siger Mogens Jensen til Altinget.

GLS-A oplyser, at transit gennem Baltikum og Sverige fortsat er mulig, ligesom flyforbindelser i begrænset omfang er tilgængelige.

Sæsonen i frilandsgartnerierne starter ca. 1. maj, men allerede inden da skal frugtavlerne have træer beskåret.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle