Coronakrisen presser: Mejeri skærer i mælkeafregning og ledelsens løn

Naturmælk sænker afregningen til andelshaverne og ledelsen går ned i løn, fordi indtjeningen af presset grundet corona-krisen.

Udfordringen med at afsætte mejeriets varer får nu Naturmælk til at nedjustere mælkeprisen med 20 øre pr. kg gældende fra 2. påskedag.

Det fortæller mejeriets direktør Leif Friis Jørgensen til landbrugsavisen.dk

Mejeriet har mistet betydelige indtægter, fordi leverancerne til cateringsindustrien er midlertidigt ophørt grundet corona-krisen.

"Vi kæmper dag og nat lige nu for at holde virksomheden kørende. Vi har ikke en nødplan for et scenarie for det, som vi står i nu. Men vi kigger på alle omkostninger", fortæller Leif Friis Jørgensen.

Ledelsen går ned i løn

Foruden en nedjustering af mælkeprisen har ledelsen valgt at gå 10 pct. ned i løn foreløbigt måneden ud. Ansatte er sendt hjem på feriefridage og ferie.

"Vi går alle poster igennem nu. Vi skal agere professionelt. Men når 50 pct. af omsætningen går videre som mælkepenge til leverandørerne er vi også nødt til at skære den vej nu. Men jeg er ked af det. Det fortjener vores landmænd ikke. Alle knokler for os", siger Leif Friis Jørgensen.

Indtil videre er det lykkedes at kunne afsætte alt mælken. Og detailhandlen får anerkendelse for ikke at udnytte situationen til at kræve lavere priser for mejeriets produkter.

Leif Friis Jørgensen kunne dog godt ønske sig lidt mere hjælp fra politisk hold. Især hjælpepakkerne hjælper ikke mejerierne.

"Hvis vi skulle overholde kravet om at miste 40 pct. af omsætningen ville mejeriet jo gå ned. Vi har en aftagerpligt på mælken. Vores landmænd kan jo ikke bare sætte prop i køerne, så vi kan tvinge mejeriets omsætning ned. Vi er overset i den her sammenhæng", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle