Covid-19 trækker lange spor: Udbuddet af europæisk oksekød vil fortsat falde

EU's samlede oksekødsproduktion ventes tidligst normaliseret i 2022.

Den europæiske produktion af okse- og kalvekød vil være påvirket af følgerne af covid-19 i hele 2021 og ind i 2022. Det vurderer analytikerne i det tyske selskab AMI.

Forudsigelserne bygger på, at den euopæiske produktion af oksekød er faldende og ventes først stabiliseret i løbet af 2022. Ved udgangen af 2020 var der 1,2 procent færre kreaturer i EU's medlemslande og kvægslagtningerne lå to procent under niveauet i 2019. De vigende kvægslagtninger begrundes med vigende afregningspriser og kapacitetsudfordringer på kvægslagterierne, som har været ramt af covid-19 blandt personalet.

AMI's opgørelse af afregningspriserne i 2020 viser et fald på 1,5 procent for ungtyre og 4,3 procent for køer. I år ventes prisstigninger på godt fire procent og yderligere én procent i 2022.

Den europæiske oksekødsproduktion ventes stabiliseret i 2022. Kun Italien og Irland ventes at øge produktionen.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle