Dådyr laver labyrint af spor i landmands mark

Landmand Niels Erik Maegaard får ofte besøg af dådyr i sine marker om sommeren. Fra luften danner sporene et net af dyrenes ruter.

Niels Erik Maegaard har snart overstået endnu et høstår på Toftegaard ved Ringe, som er en økologisk malkebedrift med 260 hektar afgrøder til foder. Han høstede rug sidste weekend, som gav fem et halvt ton per hektar med en vandprocent på 14.

Og det var på trods af, at der igennem hele rugmarken var spor og nedtrådte områder efter dådyr, som bruger marken til at gemme sig i og gå igennem over til græsmarkerne.

”Vi har rigtig mange, når der ikke er jagttid. Vi har en masse græs, som dyrene kommer og nyder, hvor de så holder til i rugmarken”, siger Niels Erik Maegaard til landbrugsavisen.dk.

Da han høstede, lagde Niels Erik Maegaard ikke mærke til de mange spor. Det var først, da naboen tog et billede med sin drone, han kunne se skaderne på afgrøderne.

”De jokker det hele ned. De har trukket sig ud fra skoven og går altid ude på markerne. Men vi lejer heldigvis markerne ud til jagt i jagtsæsonen”, siger Niels Erik Maegaard.

Han mangler stadig at høste hestebønner og majs, hvor hestebønnerne ser ud til at have lidt meget under det manglende regn. Niels Erik Maegaard regner med at så sidst i september.

Louise Maegaard deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sitne indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle