Dårligt nyt: Juletræspriser forbliver på lavt niveau i år

Opkøberne er på vej til Danmark, og i de næste uger handles størsteparten af de danske juletræer og priserne ser ud til at blive på samme lave niveau som foregående år.

Mens danske forbrugere kan glæde sig over, at prisen på årets juletræ efter alt at dømme ikke bliver dyrere i år, er det ikke godt nyt for producenterne. Selv efter faldende priser på juletræer i de seneste syv år, er der stadig ingen tegn på, at prisen på juletræet vil stige.

”Prisen er faldet støt og roligt siden 2011 og helt frem til og med sidste år. Det viser vores statistik over salget”, fortæller Henning Post, der er konstitueret direktør i Skovdyrkernes eksportselskab Green Product.

Heller ikke i år forventer han at prisen stiger.

”Der er lidt forskellige meldinger, om de priser der er indgået i år. Nogle handler er indgået på sidste års niveau. Men jeg hører også om opkøbere, der forventer, at prisen enten skal falde eller kræver at få træer af bedre kvalitet end sidste år, men til samme pris som sidste år, og dermed kræver at få mere kvalitet for pengene”, siger Henning Post.

”Mit håb er, at vi kan holde fastholde prisen. Men jeg kan godt frygte, at den kommer under pres, og at det medfører et lille prisfald”, siger han.

Prisen på juletræer bliver typisk forhandlet i de kommende uger i forbindelse med Nordeuropas største messe for juletræer, Langesømessen, der holdes i morgen på Langesø Skovbrug i Morud på Fyn. På messen deltager en lang række af Europas store opkøbere. Der handles juletræer både på messen og ude hos skovejerne i de kommende par uger.

Danmark eksporterer lige knap 10 mio. juletræer om året. Værdien af eksporten er ikke gjort op for 2018, men i 2017 rundede værdien af eksporten lige godt 900 mio. kr. oplyser Danske Juletræer, der er juletræsproducenternes brancheforening.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle