Ældre mælkeproducenter, der kan huske grønthøsteren og bare ikke vil tilbage til den tid igen, yngre mælkeproducenter, der er vant til at skulle optimere alting helt ud på tredje-fjerde decimal, og fodringskonsulenter, der er tøvende over for den ’usikkerhed’, som store mængder frisk græs i foderplanen giver, - det er de tre døre, som Jørgen S. Madsen regner med at få sparket helt ind i 2020.
»Jeg synes, dørene åbner sig i kraft af de vogne, der allerede er ude at køre, og de tilbagemeldinger, der kommer fra dem. Friskhøstet græs passer i næsten alle staldsystemer. For økologer er der 10 øre at tjene pr. kg mælk gennem sparede kraftfoderomkostninger og højere græsudbytter, men også i højtydende besætninger kan små mængder frisk græs have effekt som ’appetitvækker’. Frisk græs trækker også i den rigtige retning i forhold til klimaet, og det er bl.a. Arla ved at blive opmærksom på«.