Døtrene kommer hjem, når mejetærskeren kommer ud

De tre døtre er gode til at hjælpe deres forældre med at få høsten hjem på Fyn.

Når Niels Erik Maegaard tænder for sin cirka 28 år gamle Axial Flow 1680 fra 1991, så kan han være næsten sikker på, at hans tre døtre er friske på at give en hånd. For første gang i år prøvede den yngste på 14 år at sidde bag rattet i mejetærskeren.

"Pigerne er gode til at møde op og blandt andet køre mejetærsker og kornvogn. Vores ældste datter er uddannet landmand og har været hjemme hver weekend i høsten for at hjælpe til", siger Niels Erik Maegaard.

De økologiske marker i byen Ringe på Fyn har givet godt, blandt andet i rug med syv ton pr. hektar. På gården har de også 210 sortbrogede køer med kalve.

"Vores hestebønner havde vi sat næsen mere op efter, men de gav kun fire ton, hvilket er gennemsnitligt. De så rigtig gode ud for en måned siden med masser af blomster, men nu er der ikke nogen bælger på de øverste stykker af stænglerne", siger Niels Erik Maegaard. 

Det siges, at der stadig er en af hvalpene til salg. Foto: Louise Maegaard

Hvalpe i marken

I fredags var de ved at køre det sidste halm ind, og gården på 309 hektar er færdig med årets høst. Udover de tre døtre og hustru, har Niels Erik Maegaard også tre fuldtidsansatte.

De seneste syv uger har de dog også haft glæden af 11 hundehvalpe af racen labrador. Indtil videre mangler kun én at blive solgt. Denne uge bliver de chippet og vaccineret.

"Vi har tidligere haft hvalpe, og det er rigtig sjovt at se dem vokse op. Vores yngste datter kan ikke huske, vi før har haft hvalpe, fordi hun var for lille, men det har hun så prøvet nu. Men vi skal ikke have hvalpe igen foreløbig, det er godt nok et stort arbejde", siger Niels Erik Maegaard.

Med de indsendte fotos deltager Louise Maegaard i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle