Dan Jørgensen overrakte økologisk spisemærke til børnehave

Fødevareminister Dan Jørgensen overrakte i dag 32 økologiske spisemærker. Dermed er antallet af spisesteder med øko-spisemærker i Danmark rundet 1000.

Hele 1000 spisesteder rundt omkring i Danmark kan nu bryste sig af det økologiske spisemærke i enten guld, sølv og bronze.

Dette er efter at fødevareminister Dan Jørgensen i dag overrakte  32 øko-spisemærker til forskellige daginstitutioner, plejehjem og kantiner på Copenhagen Food Fair i Bella Center. 

"Der serveres 800.000 måltider hver dag i det offentlige, og mange flere af dem skulle gerne være økologiske. Men det går helt bestemt den rigtige vej. I dag overrækker vi det økologiske spisemærke nummer 1000, og det er jo fantastisk. Økologi i køkkenerne spreder ikke kun glæde hos dem, der spiser maden, men også hos de køkkenfolk, der laver den. Det giver en stolthed ved arbejdet," sagde fødevareminister Dan Jørgensen.

Den økologiske omsætning i landets storkøkkener nåede i 2013 op på 981 mio. kroner, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Det er næsten en fordobling i forhold til 2010. 

"Det giver rigtig god mening"

Det var daginstitutionen Rosenåen fra Glostrup modtog mærke nummer 1000. 

"Jeg synes, det giver rigtig god mening at arbejde med økologi. Først og fremmest er det vigtigt for mig at vide, at den mad, jeg serverer for børnene, er fri for rester og sprøjtegifte og en masse unødige tilsætningsstoffer. Jeg føler, at jeg kan være med til at give børnene en god start på livet på den måde," siger Mia Johansen, køkkenleder i daginstitutionen Rosenåen, som laver mad til 15 vuggestuebørn hver dag.

En stor tak

I alt 56 økologiske virksomheder deltager på Copenhagen Food Fairs tre messe-dage, som Økologisk Landforening står bag. 

"Det har stor betydning for økologiens udbredelse i Danmark, at vi har køkkenprofessionelle, som har vilje, evne og lyst til at finde veje for økologisk omlægning. Vi har brug for jer, for at få økologi ud til danskerne – ud til børnehavebørnene, ud på arbejdspladserne, ud til hospitalssengene, på caféerne og restauranterne og til de ældre på plejehjemmene. Så en stor tak til jer og et stort tillykke med et bevis om jeres bevidste valg," sagde Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening ved spisemærke-overrækkelsen.

Faktaboks

Det økologiske spisemærke

  • Bronze = 30-60% økologi
  • Sølv = 60-90% økologi
  • Guld = 90-100% økologi

Emneord

økologi

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle