DanHatch søger tilskud: Millioner af rugeæg og daggamle kyllinger skal være mindre afhængige af olie og gas

I seneste åbning af Erhvervspuljen har landbrugs- og fødevarevirksomheder tegnet sig for en fjerdedel af alle ansøgninger.

I årets fjerde åbning af Erhvervspuljen har hele 189 virksomheder søgt om 97 millioner kroner. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

En af dem er DanHatch, som har søgt tilskud til varmevekslere. Det skal hjælpe virksomheden, der hvert år producerer millioner af rugeæg og daggamle slagtekyllinger, til at blive mindre afhængig af olie og naturgas. 

- Vi bliver tilskyndet af samfundet til at gå i en grønnere retning, og det er vi selvfølgelig helt med på at gøre, siger direktør Søren Villumsen i pressemeddelelsen. Han kalder puljen for en god, hjælpende hånd, der kan være med til at nedbringe tilbagebetalingstiden, selv om virksomhederne fortsat løfter den største del af investeringerne selv.

Fødevareklyngen fører an

Og DanHatch er ikke ene i fødevareklyngen - faktisk tegner landbrug, gartnerier og fødevarebranchen sig for knapt en fjeredel af de 189 ansøgninger. 

- Det viser, at udviklingstrangen i erhvervet er stor, og at der bliver sat handling bag ordene, når det kommer til at udvikle og effektivisere til gavn for den grønne omstilling. Danske landmænd og fødevarevirksomheder arbejder målrettet med bæredygtighed og nye teknologier, og til det formål er Erhvervspuljen et godt redskab, udtaler konstitueret adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen.

Ansøgningerne er indtil videre i fase 1, og det er altså endnu ikke afgjort om de får tilsagn eller ej.

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, som skal sikre en grøn omstilling og effektivisering af deres energiforbrug. I alt er puljen på 3,9 milliarder kroner, og løber fra 2020 til 2029.

Puljen åbner én gang mere i 2022, fra 30. august til 13. september, og siden flere gange i næste år. 

Faktaboks

Projekter der kan få støtte fra Erhvervspuljen:

  • Brændselskedner, f.eks. konvertering væk fra naturgas (op til 1000 kW).
  • Belysning.
  • Komfortventilation.
  • Trykluft.
  • Varmeforsyning, herunder udskiftning af Kaloriferer.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle