Danish Agro: Nyt kyllingefoder med dansk protein sparer miljøet

Danish Agro har udviklet en ny foderblandinger til slagtekyllinger, der kan spare miljøet for mange ton CO2 årligt.

Danish Agro har udviklet en ny foderblanding til slagtekyllinger med danskproducerede ærter, der årligt kan spare miljøet for cirka 4.500 ton CO2. Det svarer til den samme mængde CO2, som 2.000 personbiler gennemsnitligt udleder på et år.

Gevinsten ligger i, at en del af den sojaskrå, der i dag anvendes som protein-råvare i foderet, nu erstattes med danskproducerede ærter. 

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

"I Danish Agro arbejder vi aktivt med en række forskellige tiltag, hvis formål er at mindske miljøpåvirkningen fra den protein, som bruges i vores foderproduktion. Produktionen med ærter som råvare i slagtekyllingefoderet blev startet op som et forsøg, men det har vist så gode resultater, at det nu bliver permanent", fortæller Markedsdirektør, fjerkræ, i Danish Agro, Henrik Schjang Larsen.

De danskproducerede ærter har et lavere CO2-aftryk end det sojaskrå, der ellers anvendes som proteinkilde, og dette har stor betydning, da Danish Agro årligt producerer mange tusind ton kyllingefoder.

"Protein er et nødvendigt næringsstof i foderet, da det sikrer kødproduktionen hos dyrene. Men når vi kan erstatte en del af sojaskråen med danskproducerede ærter, giver det et lavere CO2-aftryk, idet vi hermed sparer mellem 2.000 og 3.000 ton soja i blandingerne om året", fortæller Henrik Schjang Larsen.

"Kyllingerne får også en bedre mavesundhed, når der anvendes ærter som proteinkilde i foderet. Det har en betydning for strøelsen i stalden, ligesom kyllingerne trives bedre. Ærterne giver desuden en bedre pillekvalitet, så der undgås smuld i foderet. I sidste ende gavner dette landmandens økonomi", forklarer Henrik Schjang Larsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle