Danish Agro og Agreena indgår samarbejde om klimacertifikater

Danish Agro og Agreena, der faciliterer handel med klimacertifikater har indgået en samarbejdsaftale om udstedelse af klimacertifikater hos landmænd og udbrede kendskabet til klimavenlige dyrkningsformer.

Danish Agro og Agreena, der faciliterer handel med klimacertifikater har indgået en samarbejdsaftale om udstedelse af klimacertifikater hos landmænd.

Aftalen betyder også, at de to selskaber i fællesskab vil udbrede kendskabet til klimavenlige dyrkningsformer, oplyser de i en pressemeddelse.

- Mange kunder har opfordret os til at se nærmere på klimacertifikater, og i vores optik repræsenterer de en reel mulighed for den enkelte landmand til at finansiere den grønne omstilling, siger Henning Haahr, Koncernchef i Danish Agro i meddelelsen.

- Vi ser en stor potentiel værdi for landmænd og vil gerne udvikle mulighederne sammen med Agreena. En af de store styrker hos Agreena er, at landmanden er i fuld kontrol over, hvad han vil med sine certifikater. Han kan sælge dem, holde på dem eller bede Agreena om at sælge dem for sig. Det er den enkelte landmand, der bestemmer, og det er hos ham, værdien af klimaindsatsen lander, og det har været vigtigt for os, siger han. 

Det andet ben i samarbejdet, handler om at hjælpe landmænd i gang med at ændre dyrkningspraksis, så der optages mest muligt CO2 i jorden. En sådan omlægning og grøn omstilling generelt kræver investeringer på bedriften, lyder det fra Henning Haahr.

Ida Boesen, der er medstifter af og direktør i Agreena, mener også, at omstillingen kan give ekstra værdi for landmændene.

- I fællesskab muliggør Danish Agro og Agreena en omstilling for at give landmændene ekstra værdi i bedrifterne. Det kan få betydning for langsigtede klimainvesteringer samt fremtidig øget rentabilitet på grund af lavere brændstof- og arbejdsomkostninger, forbedret jordkvalitet, højere vandbindingsevne og næringsstofindhold samt øget biodiversitet, siger hun.

I første omgang er fokus på landmænd i Danmark og Baltikum, men det er planen, at samarbejdet skal bredes ud til hele Danish Agro koncernens forretningsområde.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle