Danish Agro om brand: Ingen skade på råvarer

Onsdag morgens brand har ikke ramt råvaresiloerne hos Danish Agro i Sdr. Hygum. Derfor melder grovvareselskabet kun om mindre skader på materiel.

Onsdag morgen udbrød der brand i Danish Agros afdeling i Sdr. Hygum.

Ilden, som brand- og redningsfolk omkring frokost fortsat er igang med at slukke, ramte en lagerhal, hvor Danish Agro har et renseanlæg til korn stående.

I hallen lå også små mængder korn, men det er ikke noget, der umiddelbart vækker bekymring hos kommunikationsdirektør i Danish Agro, Søren Møgelvang Nielsen.

"Det er vores renseanlæg, som er brændt. Ilden har spredt sig til bygningerne omkring og ramt nogle tagkonstruktioner, men vores råvaresiloer er ikke umiddelbart ramt", siger han og fortsætter:

"Der har ligget lidt råvarer i hallen, som er brændt, men det er ikke nævneværdige mængder", siger Søren Møgelvang Nielsen.

Flammerne stod op gennem taget

Syd- og sønderjyllands Politi fik anmeldelsen om branden klokken 4: 55 til morgen, og brandfolk har siden arbejdet på at få ilden, der stod op gennem hallens tag, under kontrol.

Tidligere på morgenen kunne politiet også melde, at der umiddelbart ikke var sket brandskader på andet en lagerhallen, og at der ikke så ud til at have været varmeudvikling i de fire omkringstående kornsiloer.

Kornet, som grovvareselskabet har opbevaret i afdelingens kornsiloer, skal nu flyttes til andre afdelinger, før Danish Agro kigger på, hvad der skal ske med afdelingen i Sdr. Hygum, og om rensningsanlægget skal erstattes.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle