Danish Agros milliardinvestering i energiproduktion får vigtig godkendelse

Alle formalia er endelig på plads for Danish Agros planer om at i samarbejde med energikoncernen Aura at oprette et fælles selskab til investering i og udvikling af vedvarende energiproduktion. Nu har også Konkurrencestyrelsen nikket ja.

Allerede i foråret 2022 annoncerede Danish Agro, at man barslede med at oprette et fælles selskab med energikoncernen Aura.

Selskabet, der hedder Ada Green Energy A/S, er flagskibet i Danish Agros grønne omstilling. Selskabet skal investere i og udvikle grønne projekter indenfor vedvarende energi.

Det gælder blandt andet produktion af el fra sol og vind.

Og nu er der altså godt nyt, som Danish Agro fejrer. Selskabet er nu officielt en realitet, da ADA Green Energy A/S er har fået et godkendt-stempel fra Konkurrencestyrelsen.

- Det her er et samarbejde med nationale perspektiver, hvor der virkelig kan skabes værdi for både danske landmænd og klimaet. Det er samtidig et vigtigt skridt på vejen mod, at Danish Agro koncernen på sigt bliver forsynet udelukkende med vedvarende energikilder, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro i en pressemeddelelse.

De to koncerner har begge en lang historie som andelsejede selskaber, og begge er lokalt forankret i Østjylland. 

ADA Green Energy vil primært fokusere på energi-projekter indenfor sol og vind, lyder det i meddelelsen, og det er tidligere meldt ud, at ambitionen er at nå en produktion på 200 GWh senest i 2025.

I juni var selskabet dog også allerede i gang med at etbalere et nyt biogas-anlæg i Østjylland, fortalte Søren Møgelvang Nielsen fra Danish Agro.

- Det er den første milepæl, men om det bliver i 2025 eller 2026, afhænger i høj grad også af eksterne forhold, som eksempelvis kommunernes myndighedsbehandling. Det vigtige er, at vi får etableret helt ny VE-produktion (vedvarende energi red.), som bidrager til den grønne omstilling og forsyningssikkerhed,  siger Klaus Høgh, der er ansat som direktør i Ada Green Energy.

Danish Agro har ikke været meget for at rafsløre det præcise beløb, koncernen regner med at bruge på de grønne investeringer, men det er tidligere blevet omtalt som "et cirkatal på godt en milliard kroner" over de næste fem år, som koncernen ifølge koncernchef Henning Haahr mener, er et realistisk bud. 

ADA Green Energy får hjemme i Galten, hvor også Danish Agro og AUra har lokationer.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle