Danish Crown afskediger Tulip-direktør

For at flytte fokus på udviklingen i forretningen, afskediges direktøren for britiske Tulip Ltd, som for to år siden kom til for at vende selskabets negative udvikling. Jais Valeur overtager ansvaret for selskabet.

Steve Francis, den hidtidige direktør for Tulip Ltd, er afskediget som direktør for selskabet, og Danish Crowns koncernchef Jais Valeur overtager driften af forretningen indtil videre.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Steve Francis har haft mindre end to år på posten og kom oprindeligt til for at stå i spidsen for en storstilet turnaround af den britiske Tulip-forretning.

"De seneste to år har Danish Crown arbejdet målrettet på at vende udviklingen i det britiske forretningsben Tulip Ltd og genskabe indtjeningen. Til at stå i spidsen for den genopretning, der var tvingende nødvendig, ansatte Danish Crown i efteråret 2016 Steve Francis, der har sin spidskompetence indenfor turnarounds", skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Nu går arbejdet ind i en ny fase, hvor det er centralt at øge afsætningen og udvikle forretningen gennem en endnu tættere integration med moderselskabet i Danmark. Derfor bliver det i første omgang Jais Valeur, der overtager den daglige ledelse af Tulip Ltd".

"De seneste to år har vi arbejdet i to spor. Det ene – under ledelse af Steve Francis – har haft fuld fokus på at forbedre indtjeningen og genoprette kundernes tillid til Tulip Ltd. Sideløbende har vi arbejdet med den fremtidige struktur, og der er det blevet tydeligt, at et tættere samspil med Danish Crowns moderselskab er den rigtige vej at gå. Derfor overtager jeg selv ledelsen af Tulip Ltd indtil videre, med det formål at koordinere og sikre fremdrift i processen", siger Jais Valeur i meddelelsen.

Danish Crown oplyser også, at afskedigelsen finder sted, selvom Steve Francis faktisk ikke har formået at skabe sorte tal på bundlinjen i selskabet.

"Steve Francis har arbejdet i døgndrift, og han afleverer Tulip Ltd i en helt anden forfatning, end da han tog over. Der er etableret et homogent ledelsesteam, og vi har genvundet kundernes tillid, hvilket er den helt afgørende forudsætning for at kunne udvikle forretningen", siger Jais Valeur.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle