Danish Crown-chef varsler godt regnskab

Danish Crowns topchef, Jais Valeur, løftede lidt af sløret for det kommende regnskab ved svinekongressen og oplyste om positive takter for fremtiden.

Selv om Danish Crown halser efter slagterikoncernens målsætning om at levere en notering 60 øre højere end et europæisk indeks og aktuelt er 10 øre efter indekset, så bragte topchefen Jais Valeur gode nyheder, da han gæstede svinekongressen onsdag eftermiddag og gav en status for Danish Crowns tilstand.

Den danske slagterikoncern er i sit seneste regnskabsår, der offentligøres 23. november, endt foran budgettet, lød meldingen fra Jais Valeur.

»Vi er bedre end budgettet på trods af Storbritannien, hvor vi har haft problemer med indtjeningen. Vi har også opnået et afkast på mere end 10 procent af vores investerede kapital, og for første gang er vores soliditet oppe omkring 30 procent«, sagde topchefen og udtrykte stor tilfredshed.

Gældssætningen er også forbedret markant i Danish Crown, hvor gældsgearingen nu er under tre.

»Det var kun noget, vi kunne drømme om for fem eller ti år siden,« fastslog topchefen.

Det tæller også i den rigtige retning for selskabet, at frasalget af Plumrose har skæppet med 527 mio. kr. i kassen.

Positiv om fremtiden

Jais Valeur så også positivt på de fremtidige udsigter for Danish Crown til trods for at gabet op til de 60 øres merbetaling pr. kg svinekød synes langt væk.

»Vi tror på de 60 øre, men vi skal have fart på, og det har vi også«, forsikrede han og skitserede flere forhold, der understregede hans tro på fremtiden.

Dels har Danish Crown udsigt til 600.000 ekstra slagtesvin i det kommende år.

Primært som følge af Bonus-grisene, som Danish Crown har overtaget fra Tican. Dels forventer Danish Crown at spare 160 mio. kr. i indkøb, og dels forventes frasalg og tilkøb at gavne Danish Crowns forretning.

»De 600.000 ekstra slagtesvin er noget, der gør godt for vores produktionsøkonomi, og vi har lige inden, jeg gik på scenen, solgt en ingrediensvirksomhed i Norge til Orkla. De penge bruger vi til at investere i vækst i Dat-Schaub, der går rigtig godt«, sagde han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle