Danish Crown: De faste kunder holder hjulene i gang

Der bliver udbudt mere kød i Europa og det presser priserne, mener Danish Crown.

Covid-19 sætter fortsat dagsordenen i hele Europa, melder Dansih Crown.

Her fastholdes svinenoteringen for nu ottende uge i træk på 10,3 kroner per kilo.

De stadigt strammere restriktioner, der præger de europæiske lande, strammer også til på salg og efterspørgsel, melder Danish Crowns globale salgsdirektør, Lars Albertsen.

"Lige nu er det de faste kunder, der holder hjulene i gang hos os. Vi har vist, at vi kan opretholde forsyningen, selvom vi som alle andre i perioder har været udfordret af COVID-19. Det giver os en lille fordel i kampen om ordrerne, men fordelen er ikke så stor, at vi kan opnå markant bedre priser, end dem vi konkurrerer med", siger Lars Albertsen.

Ligesom de foregående uger har køberne kun det korte lys på, fordi de også har svært ved at se, hvordan corona vil påvirke de kommende måneders afsætning.

"Alle holder hestene lige nu og disponerer med den kortest mulige horisont. Det er fortsat uklart, hvor meget de nye nedlukninger vil påvirke det samlede salg. Der er ingen tvivl om, at salget til foodservice-segmentet vil falde, når restauranter og caféer lukker ned, men det vil i hvert fald et stykke hen ad vejen blive opvejet af et højere salg til detailhandlen. Spørgsmålet er, om vi kan holde status quo", udtaler han.

 

 

Danish Crown melder, at der bliver udbudt mere kød i Europa lige pt. Hvor der fortsat er en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, fordi der bredt set mangler udbeningskapacitet. Derfor er priserne på skinker og forender lige nu under pres.

Til landene udenfor Europa er der en jævn efterspørgsel fra Kina og et stabilt salg til Japan.

Danish Crown udsætter fortsat omkring 250.000 grise og har altså ikke indhentet på efterslæbet den seneste uge. Også den kommende uge forventer selskabet høje tilmeldinger, men man forventer, at overarbejde fredag og lørdag på en række slagterier vil kunne kompensere for noget, så man ikke øger udsættelserne yderligere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle