Danish Crown efterlyser slagteklare øko-dyr

Friland får revet økologisk kød væk. Trods gode priser holder landmændene dyrene i staldene.

Forbrugerne og dermed også detailkunderne efterspørger langt mere oksekød af den økologiske slags, end Friland pt. kan levere.

Trods bedre priser end de sidste to år - nemlig 1,25 kroner højere per kilo end de to foregående år, sender de danske økolandmænd nemlig lige nu færre dyr til slagtning.

"Det er tæt på historisk svært at skaffe de mængder økologisk oksekød, som kunderne efterspørger", konkluderer Danish Crown og datterselskabet Friland, der håndterer den økologiske afsætning i sin ugentlige prisopdatering.

"Vi ser en rigtig høj efterspørgsel på økologi i øjeblikket. Det gør sig gældende på både grise- og oksekødet, men særligt på oksekødet er vi meget udfordrede af det lave antal dyr til slagtning", udtaler Martin Rosenstand Bak Thomsen, der er eksportdirektør hos Friland.

Han mener, at der kan sælges mere af såvel det hverdagsprægede hakkekød, men også de ædlere udskæringer. Vel at mærke så længe det er økologisk.

Selv mener slagterikoncernen, at det skyldes gode mælkepriser pt., der får landmændene til at holde dyrene i staldene.

slå til mens markedet er godt

Det er dog en farlig strategi, mener Friland, der frygter at komme i en situation, hvor trofaste kunder ikke kan få de mængder, de efterspørger og mener at have krav på.

"Vi ved, dyrene er derude, men en høj mælkepris gør det attraktivt at holde lidt længere på dyrene. Det kan jeg sagtens forstå, men dyrene skal jo slagtes på et tidspunkt, så hvis vi ser en markant stigning af slagtedyr i sensommeren, risikerer vi, at vores kunder har fundet andre leverandører i mellemtiden, og så står vi pludselig med alt for meget kød", mener eksportdirektøren.

Alle kreaturnoteringer er denne uge uændrede.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle