Danish Crown er fortrøstningsfulde: Dansk notering holder stand

Mens den tyske notering for slagtesvin falder lodret med over en krone på bare to uger, ligger den danske stabilt.

Corona eller covid-19 påvirker i høj grad verdensmarkedet, og virussen betød i sidste uge det første fald for Danish Crowns notering for slagtesvin i 2020, og i Tyskland falder noteringen også for anden uge i streg.

Herhjemme holder noteringen dog prisen endnu en uge. Det melder Danish Crown i deres markedsberetning.

Dermed ligger noteringen fortsat på 14 kroner per kilo for gris, mens priserne på søer fastholdes igen.

Spredningen af covid-19 har dog skabt bølgegang i handlen med grisekød, men der er stadig langt fra det stormvejr, som andre brancher oplever lige nu, skriver Danish Crown i deres markedsberetning.

"Vi er fortrøstningsfulde, for helt grundlæggende skal folk stadig have noget at spise. Vi har set et stort skifte i afsætningen, fordi mens salget til foodservice, altså cafeer, restauranter og kantiner, nærmest er gået i stå, sælges der markant mere i supermarkederne. Det holder markedet i gang, og vi har en medarbejderstab, der viser en imponerende omstillingsparathed, så det er en situation, vi kan håndtere", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.


Lars Albertsen hæfter sig ved, at Danish Crown allerede for to uger siden begyndte at indstille sig på den situation, der nu er virkelighed.

"Når jeg ser tilbage på mine over 30 år i den her branche, så har jeg flere gange oplevet, at markedet gik i panik. Der er vi slet ikke. Vi mødes hver morgen på tværs af organisationen for at sikre, at vi hele tiden er så meget på forkant som muligt. Med hensyn til priserne, så er de faldet i Europa, men der et intet, der tyder på, at bunden er ved at gå ud af markedet", siger Lars Albertsen, og henviser formentlig til de tyske noteringer der er faldet i de sidste uger.

Også noteringerne på økogrise og frilandsgrise hos datterselskabet Friland holder stand og forbliver uændret for uge 13 på henholdsvis 10,9 kr. per kg og 16,40 kr. per kg.

Arbejder på at sikre forsyningskæden

Danish Crown er bevidste om, at slagterierne og produktionen i Danmark kan blive ramt af sygdom, og udenlandske medarbejdere kan vælge at tage hjem i den nuværende situation, men allerede nu bliver der arbejdet på planer, så leverancerne af fødevarer kan opretholdes, skriver selskabet.

"Alle har fokus på forsyningen til supermarkederne, så der er en høj grad af fleksibilitet blandt vores kunder i øjeblikket. Mange af dem er også nervøse, så derfor er det vigtigt at kunne fortælle dem, hvad vi gør og kan gøre for at opretholde produktionen. Lige nu er den største udfordring de forsinkelser, der er ved nogle grænser, men det accepterer vores kunder i den her situation, for de kender forklaringen", siger Lars Albertsen.

For Danish Crowns salg af oksekød er situationen overordnet set den samme som for grisekød.

Salget af de ædle udskæringer, som mørbrad og højreb er ramt af det manglende salg til restauranter og cafeer, men til gengæld er der en rigtig god efterspørgsel fra detailhandlen.

Opdateret kl. 13:37 med noteringen for øko og friland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle