Danish Crown gør klar til opkøbsbølge: Har 4-5 mia. kr. klar

Slagterikoncernen har 4-5 mia. kr. liggende til opkøb, og der er nu lagt op til en storstilet offensiv i flere nordeuropæiske lande.

Danish Crown lægger nu op til en større opkøbsoffensiv i flere lande i Nordeuropa. Og til det har selskabets topledelse fået bevilliget 4-5 mia. kr

Det skriver Finans.

"Vores finansielle position er styrket betydeligt de seneste år, og bestyrelsen har givet tilsagn om, at vi kan foretage opkøb for 4-5 mia. kr. i indeværende strategiperiode (frem til 2021, red.).", siger Jais Valeur til Finans. 

"Opkøb i den størrelsesorden kan vi håndtere inden for vores eksisterende kapitalberedskab. Vi skal altså ikke ud og bede ejerne om flere penge", siger han.

flere fødevarevirksomheder

For et par uger siden købte Danish Crown gennem datterselskabet Sokolow en større polsk fødevarevirksomhed med 1.000 ansatte. Og det er netop i forædlingen, at slagterikoncernen vil lægge sine kræfter fremover for at høje indtjeningen og dermed værdien til ejerne.

"Vi leder først og fremmest efter forædlingsvirksomheder i de fire lande, vi har defineret som vores hjemmemarkeder: Polen, Sverige, Storbritannien og Danmark.", siger han.

"I Danmark fylder vi i forvejen så meget, at mulighederne er begrænsede, men det er oplagt, at der vil komme flere opkøb i blandt andet Polen", siger Jais Valeur og tilføjer, at Danish Crowns opkøbsjagt har særligt fokus rettet mod fire varekategorier: bacon, konserves, pepperoni og snacks.

Udmeldelsen har affødt en vis bekymring som resultat af det store beløb.

"På den ene side har jeg kæmpe respekt for de meget konkrete løfter om indtjeningsforbedring, som Jais Valeur har bundet sig til. På den anden side er 4-5 mia. kr. vanvittigt mange penge. Det er muligt, det er det, der skal til for at forbedre indtjeningen, men så vil jeg gerne snart se klare tegn på, at det rent faktisk virker", siger Torben Hauskov, formand i Landsforeningen af Danske Svineproducenter til Finans.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle