Danish Crown hæver prisen på kalv

Der er stadig højere efterspørgsel end udbud på oksekødet, hvorfor Danish Crown Beef igen sender en lille stigning efter producenterne.

På det europæiske marked for okse- og kalvekød er der stadig stor efterspørgsel, og det betyder, at der især på eksportmarkederne bliver bestilt varer til stigende priser.

Det skriver Danish Crown Beef i deres ugentlige markedsopdatering.

"Der er generelt mangel på slagtedyr i hele Europa, og derfor bliver der lige nu arbejdet med priserne blandt alle aktører i markedet. Alle står fast, fordi indkøbspriserne på slagtedyr også er relativt høje, så det skal kanaliseres ud i markedet", siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Slagteriet opjusterer derfor igen sin notering med 20-30 øre pr. kg for dansk kalv, samt med +20 øre pr. kg. for ungtyre og kalve.

I sidste uge lå alle noteringerne stille, men også i forrige uge steg flere kategorier med over 30 øre. 

Det er især Italien, Spanien og Grækenland, der tager fra, lyder det. Dog er situationen en anden på det danske detailmarked, hvor aktiviteten er klinget mere af.

"Den danske detailhandel har haft nogle stille uger, hvor aktiviteten har været mere afmålt. Genåbningen har gjort, at mere flytter over i foodservice-segmentet, som dog stadig mangler at få alle med, så vi ser ikke den samme aktivitet på det danske marked, som vi gjorde tidligere", siger Henning Sønnichsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle