Danish Crown hæver vægtgrænsen på svin

Et marked, der efterspørger tungere grise og et bedre bytteforhold mellem kød og foder, gør, at Danish Crown hæver den øvre vægtgrænse med to kilo.

For at optimere i både stalden og på slagteriet hæves vægtgrænsen fra madag i næste uge, uge 25, med to kilo i den øvre ende. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det sker blandt andet, fordi markedet efterspørger lidt tungere svin, og det skaber rum til større indtjening, fortæller Nicolaj Nørgaard, der er daglig leder i Ejerservice:

"Det giver en mulighed for at optimere i staldene, fordi bytteforholdet mellem kødpriser og foderpriser lige nu er godt. Derfor er jeg sikker på, at ejerne vil tage godt imod den nye maske og benytte lejligheden til en drøftelse med rådgiveren om at justere udleveringsstrategi og foderstyrke for at få maksimal effekt af de nye vægtmasker".

Danish Crown har derfor delt et nyt afregningsskema for svin.

"Det er afgørende for optimeringen i Danish Crown, at antallet af grise holdes uændret som følge af reguleringen, derfor fastholdes den nedre vægtgrænse, men de ekstra kilo indenfor den normale produktionstid er velkomne", udtaler Nicolaj Nørgaard. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle