Danish Crown i retten efter 130 søer døde: - Frygtelig menneskelig fejl

Onsdag skal Danish Crown i retten i sag om dyremishandling efter en episode i efteråret 2021 på slagteriets afdeling i Skærbæk.

En episode der førte til 127 søer døde, og tre søer efterfølgende måtte aflives har ført til, at anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjylland har rejst en sag mod Danish Crown.

Sagen skal behandles på onsdag i retten. Det skriver Jydske Vestkysten, der har fået aktindsigt i anklageskriftet. Her lyder det, at sagen handler om grov dyremishandling, efter at et ventilationsanlæg hos Danish Crown var blevet anbragt i en stald uden, at uden at personalet havde sikret sig, at ventilationsanlægget kørte.

Ventilationsanlægget var programmeret til automatisk at lukke ned fredag eftermiddag og frem til midnat. De 130 dyr befandt sig ekstraordinært i stalden med henblik på slagtning den følgende dag.

Ifølge anklageskriftet døde 127 søer som følge af mekanisk kvælning eller varmestress, mens tre altså var så medtaget, at de måtte aflives den følgende morgen.

Kommunikationschef ved Danish Crown, Jens Hansen, siger til Jydske Vestkysten, at der er tale om en frygtelig menneskelig fejl. Formentlig er et alarmanlæg manuelt blevet frakoblet.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle