Danish Crown i Ringsted halverer antallet af arbejdsulykker

På hvert eneste måde er sikkerhed øverst på dagsordenen. Danish Crown i Ringsted er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019.

På fem år er det lykkedes Danish Crown i Ringsted at reducere antallet af arbejdsulykker markant ved at sætte fokus på ledelse, kultur og risiko, samt at sætte arbejdsmiljø øverst på dagsordenen.

Derfor er Danish Crown i Ringsted nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019.

Det skriver Arbejdsmiljørådet i en pressemeddelelse.

Knive, maskiner og køretøjer skaber risiko for arbejdsulykker, især i et stort slagteri, hvor der ugentligt slagtes ca. 35.000 grise. Men Danish Crown i Ringsted har formået at reducere antallet af medarbejdere, der kommer til skade på arbejdet, markant.

Jesper Frandsen, der er fabrikschef i Danish Crown i Ringsted, peger på, at branchen generelt har for mange ulykker, og at der hurtigt kan opstå farlige situationer, når 80 procent. af medarbejderne på et slagteri står med knive.

Danish Crown i Ringsted besluttede derfor at sætte større fokus på medarbejdernes sikkerhed, og det krævede en ændring af kulturen.

”Vi ønsker ikke at være en del af den kedelige statistik, der viser, at vi er en af de farligste brancher i Danmark. Det har vi gjort noget ved,” siger Jesper Frandsen og fortsætter:

”Vi kunne ikke løse det alene som ledelse. Vi var nødt til at få medarbejderne til at forstå, hvorfor vi gerne ville have dem hjem i ét stykke. Sikkerheden kommer først, og her er der ingen, der får skæld ud for at bremse et produktionsanlæg, hvis årsagen er risiko.” Jesper Frandsen fortæller videre, at sikkerhed nu er øverste punkt på dagsordenen til alle møder.

Målsætningen er for længst nået

Indsatsen har båret frugt. Antallet af ulykker er faldet fra 39 per 1.000 ansatte i 2013-2014 til 14 i 2017-2018 og er dermed mere end halveret. Prognoserne tyder på, at tallene bliver endnu lavere i 2018-2019. Det glæder Jesper Frandsen.

”Vi er kun lykkedes, fordi medarbejderne har gjort en ekstraordinær indsats. De har virkelig lagt et stort engagement i at undgå ulykker og tilløb til ulykker,” siger han.

Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet, er også imponeret over virksomheden.

”Vi ved fra tallene, at slagterier er en branche, hvor der bliver anmeldt mange arbejdsulykker. Derfor er det inspirerende at se, at Danish Crown har halveret antallet af ulykker pr. medarbejder – det er jo et fantastisk flot resultat. Danish Crown har haft en helhedsorienteret og systematisk tilgang, hvor de har skabt en god sikkerhedskultur med fokus på instruktion, vejledning og dialog. Det virker – og det må være noget man kan lære af på andre arbejdspladser,” siger hun.
 
Danish Crown Ringsted er nomineret i kategorien Arbejdsulykker.

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2019 kåres mandag den 8. april i DGI-byen i København.

 

 

Faktaboks

Nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019, Arbejdsulykker 

  • Danish Crown Ringsted
  • Lemvigh-Müller A/S
  • Regionspsykiatrien Horsens, Region Midtjylland

Om Arbejdsmiljøprisen

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre. De 12 nominerede arbejdspladser og de fire vindere udvælges af en dommerkomite, der består af repræsentanter fra DA, FH, KL, Lederne og Akademikerne og formand for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle