Danish Crown indgår kæmpeaftale til over 670 mio. i Kina

Danish Crown har i dag indgået en aftale med Cofco Meat Holdings i Kina til en værdi af minimum 100 millioner dollars i 2020.

Kina er et vigtigt og fremadbrusende marked med i øjeblikket rekordhøje priser på grisekød. Det ved også Danish Crown, der har oprustet sin tilstedeværelse i landet og netop landet en stor aftale om eksport af grisekød til landet, der har været og stadig er hårdt ramt af afrikansk svinepest.

Aftalen, som Danish Crown har underskrevet med virksomheden Cofco, er en rammeaftale, som gensidigt sikrer de to partnere et forretningsomfang på 100 millioner dollars i det kommende år. Det svarer til omkring 670 millioner danske kroner.

Det er dog ikke ensbetydende med, at beløbet ikke kan blive større hen over året.

For efterspørgslen er stor, og faktisk har Danish Crown 16-doblet deres eksport til Kina i forhold til sidste år.

Arbejder målrettet med Kina

COFCO er Kinas største fødevarevirksomhed med over 60.000 medarbejdere alene i Kina.

Virksomheden står for en stor del af Kinas import af grisekød, og Cofco har over tid udviklet sig til en ganske betydelig handelspartner for Danish Crown. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

"Vi er rigtigt glade for aftalen med Cofco Meat Holdings. Den sætter to streger under, at vi i Danish Crown har nået en status som ”preferred supplier” for den største aktør på det kinesiske marked", siger Niels Knudsen, der er Danish Crowns salgsdirektør i Kina.

"Vi har af og til handlet med Cofco gennem en årrække. Nu har vores samhandel nået et omfang, der gør Cofco til en meget væsentlig partner for Danish Crown. De kontrakter, vi de seneste måneder i to omgange har indgået, har faktisk haft en størrelse, som – målt på værdi - gør dem til de største enkeltstående salgskontrakter i Danish Crowns historie", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Danish Crown arbejder målrettet på at udvikle koncernens afsætning til Kina. I september åbnede Danish Crown sin første fabrik i Pinghu ved Shanghai, og den leverer detailpakkede produkter, som enten sælges online eller i de supermarkeder, der er en del af Alibaba.

Den netop indgåede aftale med Cofco vil styrke Danish Crowns position i Kina yderligere.

Senest har Danish Crown også valgt at opruste tilstedeværelsen i Kina ved at udstationere underdirektør Søren Tinggaard i Kina.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle