Danish Crown kæmpede med hygiejnen under coronasmitte i Ringsted

Blandt andet blev der fundet blod- og vævsrester på hånddesinfektionsposer, som der var klippet hul i.

Danish Crown kunne have haft bedre hygiejne på Ringsted-slagteriet, da selskabet kæmpede mod smitteudbrud af corona-virus i august.

Det viser et notat fra en gennemgang af slagteriet, som en række eksperter i infektionshygiejne udarbejdede efter en gennemgang af arbejdspladsen.

TV2 Øst har fået aktindsigt i notatet og beretter om 15 konkrete problematiske forhold, der til sammen munder ud i 11 anbefalinger.

Danish Crown erkender, at det hele kunne have været bedre og at man nu har taget tiltagene til sig og bredt dem ud over hele landet. 

"Da vi nogle dage inde i forløbet kunne se, at smitten ikke kun skete uden for arbejdspladsen, så bad vi Statens Serum Instituts specialister i hygiejne komme og gennemgå sikkerheden på slagteriet. Vi har generelt et meget højt hygiejneniveau på grund af reglerne for fødevaresikkerhed. Men de ting, der blev fundet, var vigtige detaljer, der skal være på plads", fortæller Jens Hansen fra Danish Crown til TV2 Øst.'

I alt er der offentligt fortalt om over 160 smittetilfælde blandt de omkring 900 medarbejdere på Ringsted-slagteriet. Smitteudbruddet førte til lukning af fabrikken i 12 dage, før den genåbnede delvist.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle