Danish Crown-køb leverer rekordoverskud

Jysk pepperoniproducent har afleveret rekordoverskud i sit sidste selvstændige regnskab. 

DK-Foods blev i slutningen af marts 2018 opkøbt af Danish Crown, og nu har den Thorning-baserede pepperoniproducent afleveret sit sidste selvstændige regnskab. Fremover vil virksomheden være en del af Danish Crowns regnskab. 

I regnskabet, der er udvidet og derfor dækker over 16 måneder frem til og med september 2018, præsenterer firmaet dets bedste resultat nogensinde.

Med en stigning på 11,5 millioner til 40,6 millioner på bundlinjen, kaldes resultatet i den ellers kortfattede ledelsesberetning for tilfredsstillende.

Investerer 100 millioner

Af regnskabet fremgår også, at DK-Foods har investeringsaktiviteter for 100,5 millioner kroner. Mere end virksomheden sammenlagt har investeret de seneste fire år. 

Investeringerne afspejler firmaets fortsat høje ambitioner, som direktør Per Fischer Larsen ved salget af virksomheden sidste år lagde vægt på. 

"Vores vækstplaner er absolut ikke blevet mindre af, at Danish Crown er blevet vores ejere . Når året er omme, skal vi gerne have rammerne til at producere pepperoni til 500 mio. pizzaer om året", sagde han dengang.

Antallet af medarbejdere er også steget som følge af investeringerne, fra 67 medarbejdere sidste år, til 80 i seneste regnskabsår. Et tal der kan stige yderligere, hvis ambitionerne bliver til virkelighed.

I forbindelse med salget afgav Per Fischer Larsen sammen med medgrundlægger og meddirektør Steffen Ramsgaard de ca. 30 procent aktier, som de tilsammen ejede. 

Makkerparret sidder stadigvæk i direktionen i firmaet, der er blandt Europas største pepperoniproducenter, og gennem salg til kæder som Dominos og Pizza Hut, samt producenter af køle- og frysepizzaer, lægger pepperoni på 250 millioner pizzaer årligt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle