Danish Crown køber bygninger af Kurt Skare

Danish Crown overtager om kort tid cirka 14.000 kvadratmeter bygninger og et areal på over 120.000 kvadratmeter i Vejen fra Kurt Skare. Købesummen oplyses ikke.

Danish Crown køber bygninger og arealer i Vejen af Kurt Skare. Der er tale om 14.000 kvadratmeter i form af bygninger og et samlet areal på 120.000 kvadratmenter.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Der er meget længe imellem, at der bliver udbudt moderne bygninger til salg i Danmark, som er bygget til fødevareproduktion. Når den geografiske placering så samtidig er stort set optimal og prisen fornuftig, så er det ikke en mulighed Danish Crown lader gå fra sig, fremgår det af pressemeddelsen.

Overtagelsen af bygningerne sker per 1. april. Parterne ønsker ikke at oplyse købesummen.

Bygningerne, der nu er solgt videre, har ikke været en del af aktiverne i den omfattende konkurs, der for godt en måned siden ramte Skare-koncernen. Selve bygningerne var ejet af Kurt Skare selv.

- Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, og det ville ikke alene blive dyrere for os, det ville også have en markant længere tidshorisont, så vi blev hurtigt enige med den tidligere ejer, fortæller Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown ifølge meddelelsen fra Danish Crown.

Køber ikke inventar

Danish Crown vil indrette og udstyre bygningerne i Vejen, så de matcher koncernens fremadrettede behov. Derfor overtages der intet produktionsudstyr eller inventar. Det eksisterende udstyr passer ikke ind i de planer, som Danish Crown har for den kommende produktion i Vejen.
 
- Hvilken type produktion, vi skal have i bygningerne, er vi ikke klar til at fortælle om endnu. Der kan gå op til et år, før vi er klar til at starte produktionen op i Vejen, så det er også for tidligt at sige noget om, hvor mange medarbejdere vi får brug for, lyder det fra Søren F. Eriksen.

Det fremgår af pressemeddelesen, at bygningerne skal indgå i Danish Crowns strategi for en højere grad af forædling af grise-, okse- og kalvekød til alt fra bacon, bøffer og koteletter til måltidskomponenter og færdigretter.

- Vi laver den her investering med sigte på at styrke vores innovationskraft i Nordeuropa. Vi har et klart mål om at kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa flere nye produkter, og vi har længe haft en strategi om at markere os stærkere på eksempelvis markedet for måltidsløsninger, som er i konstant vækst. Købet af bygningerne åbner også andre muligheder for os, så derfor vil vi bruge de kommende måneder på at lægge en detaljeret plan, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown, ifølge meddelelsen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle