Danish Crown: Kinesisk fabrik kører igen - på lavblus

Danish Crown følger situationen med Corona-virus tæt. Endnu sendes stadig varer til Kina. Men internt i landet står alting stille.

Danish Crown mærker tydeligt påvirkningen af den frygtede Corona-virus. Der afskibes fortsat varer fra Danmark - men internt i Kina er vareflytning alvorligt begrænset.

Størst påvirkning har indtil nu været på Danish Crowns fabrik i kinesiske Pinghu, i den østlige del af Kina, nær Shanghai. 

Fabrikken blev forrige uge meldt lukket på grund af frygten for den influenza-lignende sygdom.

"Fabrikken er i gang igen. De medarbejdere, der bor tæt på, er på arbejde igen efter nytåret", fortæller kommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen fra Danish Crown.

Fabrikken, der laver fersk kød og forædling på basis af dansk kød, kører dog langt fra på fuld kraft. Det skyldes, at de fleste medarbejdere er i karantæne efter at have rejst på tværs af det store land for at fejre nytår sidste uge.

"Vi er ikke på fuld kapacitet, men kører i lille skala. Hvornår vi når op på fuld kapacitet, ved vi ikke. Det afhænger af, hvornår vi kan flytte varer igen", fortæller direktøren.

Varetransport begrænset

Det kinesiske samfund er mere eller mindre lukket ned som følge af først den store fejring af nytår og dernæst af de store rejserestriktioner, som myndighederne har indført.

"Vi følger det nøje. Endnu laster vi stadig skibe i Danmark og Tyskland, mens vi venter på at komme tilbage til normalen", fortæller Astrid Gade Nielsen.

Hvordan det hele påvirker forretningen og dermed også svinenoteringen, kan hun dog ikke udtale sig om.

"Lige nu kan vi ikke køre rundt med varer i Kina. Men vi følger det tæt. Det hele afhænger af, hvornår vi kan flytte på varer igen", siger hun.

Medarbejdere tilbudt hjemrejse

Danish Crown har en række medarbejdere udstationeret i Kina som følge af den store eksport til landet.

"Vi har tilbudt medarbejdere at komme hjem, hvis de ønsker det", fortæller Astrid Gade Nielsen. Hun er dog ikke klar over, om nogen er vendt hjem som følge af virus-frygten.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle