Danish Crown lancerer nu hakket kød med 50 procent grøntsager

Danish Crown lancerer nu hakket kød med 50 procent grøntsager.

Allerede i næste uge vil der i kølediskene hos Rema 1000 og Meny være pakker med hakket grisekød eller hakket okse-kød, hvor halvdelen af indholdet er erstattet af grøntsager.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse. 

Mange af danskernes foretrukne middagsretter, som for eksempel spaghetti med kødsovs og boller i karry,  har grise- eller oksekød som hoveingrediens og derfor de også helt naturligt i familiernes kødforbrug. 

Med det nye koncept målretter Danish Crown nu produkter til familier, der ønsker at skære lidt ned på kødforbruget uden at miste smagen af kødet.

"Konceptet hedder 50/50, og bliver lanceret i både en okse- og grisekødsvariant. 50 procent af indholdet er kød af den samme høje kvalitet, som danskerne kender fra Danish Crowns produkter, mens de resterende 50 procent er grøntsager, der selvfølgelig også er af høj kvalitet, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef. 

Forskellige grøntsager

For at gøre produkterne så velsmagende som muligt er der ikke samme grøntsager i de to varianter.

"Der er en smagsvariation på okse og grise-kød, og derfor skal grøntsagerne kompli-mentere de forskellige smagsnuancer. I Grønt & Gris har vi tilføjet gulerødder, peberfrugt og kikærter, mens vi har skiftet gulerødderne ud med kidneybønner i Grønt & Okse. Begge vari-anter er i øvrigt også nøglehulsmærkede med kun 6 procent fedt, så de matcher forbrugernes ønske om magre og saltfattige produk-ter, siger Ka-milla Wetke, der er senior brand manager hos Danish Crown, og har været tæt indover udviklingen af produkterne. 

Danish Crown leverer i forvejen en række hybrid-produkter af oksekød til enkelte detailkæder under kædernes egne brands, men disse produkter indeholder kun mellem 20 - 30 procent grøntsager.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle