Danish Crown må droppe kinesisk prestige-partner: Salg svigtede

Danish Crowns første forædlingsfabrik i Kina har ikke fået den ønskede start. Nu skal der findes nye kunder.

En stor satning på salg direkte til kinesiske forbrugere via en nybygget fabrik i Pinghu skal nu omdefineres fuldstændig for Danish Crown.

Den kinesiske partner WinChain, som Danish Crown ellers have indgået aftale om at skulle sælge hele fabrikkens produktion til, er nemlig blevet afbrudt.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det har gennem længere tid været klart - og også omtalt her i LandbrugsAvisen - at WinChain ikke aftog de mængder, som fabrikken kunne producere, af dansk svinekød og forædlede varer som pølser og bacon.

En ny faktor i form af den kinesiske virksomheds økonomi har dog også vist sig.

"WinChain er udfordret økonomisk, så selv om vi havde en klokkeklar kontrakt, gav det ikke mening at fortsætte samarbejdet. I stedet har vi sat turbo på opbygningen af en salgsorganisation i Shanghai, og der er heldigvis stor interesse for at samarbejde med os", udtaler Søren Tinggaard, der er direktør for retail og foodservice i Kina for Danish Crown.

Aftalen med WinChain blev ellers indgået under stor omtale i november 2018. Her forpligtede netbutikken sig til at købe svinekød til en samlet værdi på 2,3 mia. kroner over fem år. Dette skete vel at mærke på en aftale om, at WinChain skulle aftage alt, hvad fabrikken kunne producere.

Skal have fat i Foodservice

Indtil nu har der næsten udelukkende været fokus på at producere til detailhandlen og de 80 millioner forbrugere i og omkring Shanghai, men som et led i en ny salgsstrategi vil der nu blive arbejdet målrettet på salg til foodservice-segmentet, oplyser Danish Crown.

"Der er stor vækst i salget til alt fra hoteller, restauranter og fastfood-branchen. De efterspørger i høj grad produkter og råvarer, som vi kender dem i Europa, så der ser vi en mulighed for at skabe os en position. Samtidig er det ikke nødvendigvis de samme produkter, som supermarkederne gerne vil have på hylderne, så det indebærer også en mulighed for at udnytte kapaciteten på fabrikken bedre", siger Søren Tinggaard. 

Søren Tinggaard blev fra nytår flyttet til Shanghai for at være helt tæt på både kunderne og produktionen.

Samtidig er Jesper Colding, der i en årrække har arbejdet i Kina og Asien, blandt andet for Arla Foods, hentet ind som formand for bestyrelsen i Danish Crowns kinesiske selskab.

Danish Crown pointerer, at der nu arbejdes på at få aftaler på plads, der kan sikre en produktion på niveau med det minimum, der var skrevet ind i aftalen med WinChain.

Fabrikken kan dog producere væsentligt mere, så der ligger også et kæmpe potentiale i at få positioneret Danish Crown som premium brand i Kina.

"Det er ikke unormalt med bump på vejen, som det vi oplever nu, når man går ind på et nyt marked. Nu handler det om målrettet markedsføring, leveringssikkerhed og en konstant høj kvalitet, så vi kan få skabt en stærk kundeportefølje", siger Søren Tinggaard.

Danish Crowns fabrik i Shanghai ligger under 100 kilometer fra centrum af Shanghai. Den er på 17.000 kvadratmeter og bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 ton ferske og forædlede produkter.

Fabrikken blev i januar lukket ned på grund af frygten for corona.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle