Danish Crown med ny satsning: Sender snart plantebøffer på markedet

Danish Crown barsler med et nyt projekt og regner med i løbet af ganske få måneder at sende planteburgere ud til forbrugerne.

Danish Crown vil med på den vegetariske trend og arbejder i øjeblikket på at lancere et nyt plantebaseret produkt til de hurtigt voksende hyldemetre med vegetariske fødevarer. 

Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Selskabets produktudviklere er i øjeblikket travle i køkkenet, hvor der arbejdes på plantebaserede bøffer.

"Inden årets udgang sender vi en plantebaseret burger i handlen", fortæller Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef til Jyllandsposten.

Plantebaserede produkter er i fremgang, og derfor arbejder også Arla på et vegetarisk mælkeprotein som alternativ til kød.

Der ligger derfor for Danish Crown også lange og grundige overvejelser bag beslutningen om lave en plantebøf.

"Når vi gør dette, vil vi gøre det ordentligt. Det skal være et produkt, der adskiller sig fra det eksisterende udbud og er så velsmagende, at forbrugerne kommer igen, når de først har smagt det én gang", siger Finn Klostermann til Jyllands-Posten.

Bøffen skal eksempelvis ikke være baseret på soja, men ærter eller rødbeder, og burgeren skal leveres frisk til supermarkederne og være uden e-numre og tilsætningstoffer, som andre leverandører kan finde det nødvendigt at bruge.

Danish Crown har allerede flere såkaldte hybridprodukter af hakket oksekød og rodfrugter i kølediskene, men nu arbejder selskabet for første gang på helt plantebaserede produkter.

Men salget af planteburgere skal ikke overtage salget af kød, skriver Danish Crown i deres ejermagasin Indsigt. Det skal være et supplement for at følge med trenden i samfundet.

"Hvis vi ikke anerkender den megatrend, at forbrugerne spiser mindre men bedre kød, så ender vi med at stå på parkeringspladsen uden for svømmehallen og ikke kunne komme ind og være med, fordi der er fyldt allerede", udtaler Finn Klostermann i magasinet.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle