Danish Crown med ny slagteplan: Forventer at komme to dage bagud

Efter lukningen i Ringsted øger andre slagterier deres slagtninger både fredag og lørdag. Trods ekstra kapacitet, vil der blive flere udsatte grise.

Danish Crown forventer ikke at kunne følge med i slagtningerne, så længe der er lukket i Ringsted.

Sådan lyder meldingen fra slagteriet i dag i en pressemeddelelse om slagtesituationen. Her er meldingen, at man forventer at komme op til to dage bagud, når der er lagt alt, hvad der kan ind af overarbejde og lørdagsslagtninger denne uge.

"Der er rigtig god opbakning fra medarbejderne på vores andre slagterier, så vi kan et godt stykke hen ad vejen følge med, men vi kommer ikke til at kunne forhindre en stigning i antallet af udsatte grise. På nuværende tidspunkt er der dog intet, der tyder på, at vi vil komme bagud med mere end det, der svarer til to dages slagtning", udtaler Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

Planen er at slagte omkring 14.000 grise ekstra gennem overarbejde fredag og lørdag. Der vil blive slagtet både i Horsens, Blans og Sæby.

Det er også nødvendigt, for antallet af tilmeldte grise til slagtning ligger i denne uge 15.000 grise over prognosen, og de lægges dermed til antallet af udsatte grise. Ved udgangen af sidste arbejds uge - og før lukningen i Ringsted - var Danish Crown en dags slagtninger bagud.

Lang transporttid til Horsens fra Sjælland

En udfordring for slagterivirksomheden er at få ind-transporten af grise til at hænge sammen, da grise fra de sjællandske ejere skal transporteres markant længere end normalt, når de skal slagtes i først og fremmest Horsens.

"Fordelen ved at slagte om lørdagen er, at vores lastbiler også får en ekstra arbejdsdag, og det er essentielt for at få det hele til at hænge sammen. Vi er glade for, at det er lykkedes at få overarbejde med så kort varsel, for på den måde slagter vi pånær 10.000 grise det samme, som var planlagt inklusive Ringsted", siger Søren F. Eriksen.

Opfordrer til fleksibilitet

På Bornholm har flere medarbejdere sagt ja til at flytte deres ferie, og det gør det muligt at pauseslagte. Det betyder, at kapaciteten i Rønne løftes med 1500 grise om ugen.

Slagteriet på Bornholm har i længere tid været bagud med slagtningerne, og derfor har det hver uge været nødvendigt at flytte enkelte læs grise til Ringsted i en periode.

Slagteriledelsen kommer dog med en klar opfordring - ligesom formand Erik Bredholt i weekenden - til at ejerne arbejder sammen og viser hensyn internt.

"Hvis I af en eller anden grund har god plads i staldene og derfor kan være fleksible, så giv centralplanlægningen besked. Lige nu handler det om, at alle bidrager til at få vores produktion til at hænge sammen på bedst mulig vis. Det kan også være med udlevering i weekenden og på mere skæve tidspunkter end vanligt", siger Søren F. Eriksen.

Såfremt slagterierne ikke bliver ramt af større tekniske nedbrud, vil der efter overarbejde lørdag blive udsat 85.000 grise til næste uge.

Efter meldingerne fra Danish Crown i lørdags, er slagteriet i Ringsted lukket denne uge.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle