Danish Crown nedlægger 150 stillinger

Danish Crown skal skære i omkostningerne med 400 millioner kroner.

Danish Crown ser sig nu nødsaget til at forenkle sin koncernstruktur som følge af dalende salg i Kina og markederne uden for Europa, og det tilbageholdende salg på de europæiske markeder.

Det betyder, at slagterigiganten skal spare 400 millioner kroner om året og 150 funktionærstillinger bliver nedlagt.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse mandag morgen.

- Det er voldsomme forandringer, der er sket på meget kort tid. Vi kan ikke ændre udviklingen i markedet, men vi kan gøre noget ved vores egen forretning. Vi lagde vores strategi på ryggen af et stabilt og stærkt marked og positive fremtidsudsigter. Nu er alt vendt på hovedet, og derfor har vi gentænkt vejen til at nå de mål, vi har sat os, siger Danish Crowns adm. direktør Jais Valeur i en pressemeddelelse.

Strategi fastholdes

Jais Valeur understreger, at Danish Crowns Feeding the Future-strategi fastholdes, men vejen til at opfylde målet ændres. 

Det betyder, at Danish Crown forenkler sin koncernstruktur, hvor eksempelvis salgsselskaber udenfor Danmark fusioneres eller nedlægges. 

Målsætningen er at nedbringe omkostninger med 400 millioner kroner om året. Det sker blandt andet ved at der nedlægges 150 funktionærstillinger, hvoraf de 100 forventes at være i Danmark

Det berører primært forretningsenheden Danish Crown, som blev en realitet sidste år da slagterikoncernen lagde Danish Crown Pork og Danish Crown Foods sammen.

Men koncernfunktionerne vil også blive ramt, oplyser Danish Crown i pressemeddelelsen.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke kommer til at ændre på vores Feeding the Future-strategi og de
investeringer, vi har sat i gang i blandt andet Storbritannien. Det, vi gør nu, handler netop om at styrke grundlaget for vores fortsatte arbejde med bæredygtighed og målsætningen om at løfte værdien af vores andelsejeres råvarer betydeligt, udtaler Jais Valeur i pressemeddelelsen.

Første skridt er taget i Tyskland

Danish Crown ved endnu ikke, hvad der skal ske på koncernens fabrikker og slagterier i de kommende år, da det i høj grad vil afhænge af markedsudviklingen.

Første skridt er dog taget i Tyskland, hvor en fabrik med godt 200 ansatte i Boizenburg i forrige uge blev indstillet til lukning

Næste skridt bliver en reducering af slagtekapaciteten på det tyske slagteri i Essen, hvor der i en periode frem til 1. maj bliver slagtet 40 procent mindre end hidtil, hvorefter den fremtidige kapacitet bliver lagt fast. 

- Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation. Omkostninger, effektivitet og en stram forsyningskæde hele vejen fra landmanden ud til forbrugerne er helt centralt i det marked, vi står i lige nu, siger Jais Valeur. 

Danish Crown er nu gået i gang med forhandlingerne med medarbejderne omkring omfanget af afskedigelser og fratrædelsesvilkår.

30. januar 2023 kl. 10.20: Opdateret med yderligere om tilpasningerne og kommentarer fra Jais Valeur

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle