Danish Crown om retssags-trussel: Vi trækker ikke noget tilbage

Danish Crown undrer sig over, at ingen har forsøgt dialog om Klima-kampagne, før der nu dukker trussel om retssag op. Samtidig ærgrer det, at landmænds tiltag for at sænke udledning, ikke får credit.

Danish Crown mener ikke have begået fejl i forbindelse med sin kampagne om Klimakontrolleret gris.

Det forklarer kommunikationsdirektør Astrid Gade Nielsen, efter at tre organisationer kraftigt har varslet, at der vil komme en retssag, hvis slagteriselskabet ikke trækker sin marketingkampagne fra sidste år om klima-grise tilbage inden fredag.

- De tre organisationer anklager jer for at greenwashe (at antyde, at noget er mere klimavenligt, end det reelt er). Har de noget at have deres kritik i?

"Nej, det mener vi ikke. Vi er helt klart af den opfattelse, at vores Klimakontrollerede gris ikke er i strid med nogen markedsføringslov. Vi vildleder ikke. Klimakontrolleret gris hviler på det program, som samtlige 1600 griseproducenter har stemplet ind i, med at vi skal reducere vores co2-aftryk med 50 pct. inden 2030. Klimakontrolleret gris er et underbygget program, som jeg mener, at vi gør det rigtige i forhold til".

Vil I følge deres krav om at trække kampagnen tilbage?

"Vi kommer ikke til at trække noget tilbage. Vi tror på Klimakontrolleret gris. Vi tror på, at vores landmænd leverer på det her. Det vil vi gerne fortælle forbrugerne, så de ved, at griseproducenter er optagede af at skære på CO2-udslippet og det holder vi fast i".

"Samtidig vil jeg godt sige, at vi selvfølgelig er lydhøre over for, at klimakommunikation skal være klar og tydelig. Derfor deltog vi sidste år i en rapport om "retvisende klimakommunikation omkring fødevarer" med Concito. Og vi er gået aktivt ind i arbejdet med regeringens nye intiativ "Alliancen for Klar Klimatale", der skal skabe et kodeks for kommunikation om klima herhjemme".

Giver de tre organisationers opråb og trussel om retssag anledning til nogen nye tiltag fra jer?

"Nej. Men vi vil fortsætte med at lægge vores data frem, som vi gør på klimakontrolleret.dk, så forbrugerne føler, at de forstår, hvad det er, vi gør, og vi skal fortsætte dialogen med vores kolleger om, hvad klar klimatale er".

Organisationerne forlanger, at I skal føre en ny kampagne med tilbagetrækning af jeres budskaber fra den nuværende kampagne. Hvor mange penge har I brugt på Klimakontrolleret Gris-kampagnen?

"Det kan jeg ikke svare på. Det er en af de større kampagner for os, men vi har også haft Tulip-kampagner i den størrelse".

De tre organisationer har indsamlet 169.000 kroner allerede. Hvad tænker du om det?

"Jeg tænker da, at der er rigtig mange, der brænder for det her, når der også er tre organisationer, der går sammen. Det må vi forholde os til. Vi kan konstatere, at de ikke har forsøgt at gå i dialog med os, før det blev sendt ud. Det kan vi kun opfordre til, at de vil forsøge".

Hvorfor tror du, at de ikke har forsøgt dialog?

"Det skyldes måske, at det er en hjertesag. De har måske ikke lyst til at høre, hvad vi vil sige. At de hellere vil have den her prøvelse ved domstolene. Det er bekymrende. Jeg forstår godt, at man i en klimadebat siger, at vi skal spise mindre kød. Det bakker vi også op om. Spis mindre, men bedre. Men man skal også lade de landmænd, der arbejder på at lave bedre kød, få kredit for, at de gør et kæmpe arbejde med at sænke CO2-aftyrykket. Man giver ikke rigtig lov til at udvikle den her del, når det ikke kan gradbøjes, om man har den ene eller anden produktion".

Vil I gøre noget for at komme i dialog?

"Jeg har inviteret til dialog og vi kommer til at svare dem på det brev fra deres advokater. Der vil vi invitere til dialog".

I vil gerne dialog, men I afviser at give indrømmelser. Tror du, det ender i en retssag?

"Det må vi se. Jeg ved ikke, hvilken domstol det eventuelt vil blive prøvet ved. Men det må vi forholde os til hvis det kommer så langt".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle