Danish Crown opfordrer chauffører til at udskyde strejkeplaner

Danish Crown er fortrøstningsfulde om ny vejledning, der skal gøre vilkårene bedre for dyrechauffører. Derfor appellerer slagteriet til, at chaufførerne dropper strejketrussel.

I weekenden skal landets dyrechauffører tage stilling til, om de onsdag i næste uge vil lade lastbilerne stå og strejke.

Hos Danish Crown opfordrer man chaufførerne til at trække luft ind og udskyde strejketankerne.

Det skyldes, at en politisk aftale, som alle Folketingets partier præsenterede i slutningen af juni, først er trådt i kraft med en ny vejledning for dyrekontroller 1. oktober.

giv ny vejledning en chance

Aftalens formål er i højere grad at sende ansvaret for ikke-transportegnede grise over til landmænd og vognmænd fremfor chaufførerne.

"Den nye vejledning er et tydeligt signal om, at man vil friholde chaufførerne, og derfor er vi meget fortrøstningsfulde overfor, at det her kommer til at løse sig", siger direktør i Danish Crowns Ejerservice Nicolaj Nørgaard og fortsætter:

"Der vil altid være en procestid, og vejledningen har været trådt i kraft i så kort tid, at vi knap har set effekten endnu. Vi synes, at chaufførerne lige skal give den en chance for at virke".

fuld opbakning til chauffører

Hele humlen er, at chaufførerne er frustrerede over, at de får bøder og politianmeldelser i de få tilfælde, hvor der slipper en gris med på lastbilen, som ikke er transportegnet.

Hvis grisen har brok eller er halt, når den kommer med lastbilen, er det nemlig landmandens ansvar, mener chaufførerne, der mener, det er tæt på umuligt at kontrollere alle grise grundigt, når de løber på rampen op i lastbilen.

"Vi har fuld forståelse for den frustration vores chauffører har, og vi har i lang tid arbejdet på en løsning. Vi har været i kontakt med myndighederne. Vi har holdt møder med forskellige ministerier og departementer og haft dem med ude og se transporter", siger Nicolaj Nørgaard og fortsætter:

"I 99,9996 pct. af tilfældene er grisene helt i orden, men i de ganske få tilfælde, hvor der sker smuttere, og en gris ikke er transportegnet, så er det sjældent chaufførens skyld. Det er vi helt enige i".

dybt afhængige af transportører

Danish Crown har forsøgt at sætte flere tekniske løsninger i søen. F.eks. har man forsøgt at lave en elektronisk transporterklæring, når grisene bliver læsset.

Den løsning er røget i vasken for nu, men der arbejdes på at videreudvikle den.

"Jeg synes, vi gør rigtig meget for at undgå de her situationer, for det er urimeligt, at chaufførerne skal have den her trussel hængende over hovedet ved at passe deres job", siger direktøren og fortsætter:

"Vi er dybt afhængige af, at vi får grisene transporteret, og derfor er det vigtigt at få løst. Nu appellerer vi bare til, at chaufførerne afventer effekten af den nye aftale".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle