Danish Crown overtager stor tysk bygning og 220 ansatte

Stort antal ansatte og tysk bygning overtages fra nabo til Danish Crown i Essen.

Danish Crown overtager en stor grund fra sin nabovirksomhed i Essen. Samtidig følger 220 medarbejdere fra nabovirksomheden, Fleisch-Krone-Feinkost med.

Det oplyser slagteriselskabet i en pressemeddelelse.

Med købet af bygningerne på den 22.600 kvadratmeter store grund har Danish Crown sikret sig muligheden for at udvikle slagteriet i Essen, der ligger ca. 80 kilometer sydvest for Bremen.

Indtil Danish Crown købte slagteriet i Essen i 2010 var produktionsanlægget en integreret del af slagteriet.

"Placeringen gør det til et oplagt køb for os. Vi har gennem længere tid været udfordret pladsmæssigt på slagteriet i Essen, så da muligheden viste sig, var det oplagt at slå til", udtaler Preben Sunke, driftsdirektør i Danish Crown.

De 220 medarbejdere, der hidtil har været ansat af Fleisch-Krone-Feinkost vil fra den 7. oktober blive Danish Crown medarbejdere. De bliver ifølge slagteriselskabet ansat direkte i Danish Crowns tyske datterselskab, og altså ikke som kolonneansatte; den udskældte tyske praksis, der ved lov udfases fra nytåret.

Fleisch-Krone-Feinkost er en tysk fødevarevirksomhed med produktion af kødvarer og pålæg. Hovedsædet er i Oldenburg. Sidste år var virksomheden var involveret i en større tysk fødevareskandale med listerismitte.

Danish Crown slagter årligt op mod 3 mio. grise i Essen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle