Danish Crown sænker kreaturnoteringen

Svære betingelser i Europa får Danish Crown Beef til at sænke kreaturnoteringen. Derfor er der fokus på det vigtige hjemmemarked.

Danish Crown Beef sænker kreaturnoteringen med 30 øre for Dansk Kalv, Kalve, ungtyre samt kvier under 16 mdr. og med 20 øre for tyre, køer, stude og kvier over 16 mdr.

Det fremgår af kreaturnoteringen.

Markedet for okse- og kalvekød fik sværere betingelser i Europa i denne uge, da flere lande indførte meget skrappe restriktioner for at dæmpe smitten af COVID-19. Det har sat eksporten ud af Danmark på lavt blus, og derfor er fokus i endnu højere grad på de danske kunder, skriver Danish Crown Beef.

"Det danske marked er vigtigt for os, og derfor er vi lige nu hjulpet af, at vi både har indgået handler, som rækker langt, og at vi har et godt forhold til vores danske kunder. Så grundlæggende kan vi ikke klage, selvom situationen er anspændt i hele Europa", siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det er især salget til detailhandlen, der er tale om. Både hakkekødet og ørige detailprodukter fra Sdr. Felding er i god gænge, mens foodservice efter en kort opblomstring i efterårsferien igen er lagt ned.

I Europa er markedet udfordret af meget strenge restriktioner fra myndighedernes side, og samtidig er nogle af kunderne også udfordret af sygdom.

"Italien er gået i de facto-lockdown, hvor alle restauranter lukker klokken 18, og forsamlingsforbuddet er på fire personer. Situationen er næsten den samme i Spanien, hvor de dog ikke går helt så hårdt til værks. Det gør, at de rygge, der normalt bliver solgt til distributører i Sydeuropa, ikke sælges i samme omfang. Samtidig er nogle af vores kunder i forædlingsindustrien påvirket af, at deres medarbejdere bliver smittede, og det gør, at de ikke køber varer ind i samme omfang", siger Henning Sønnichsen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle