Danish Crown sænker noteringen med yderligere 40 øre

Markedet er udfordret, siger Jais Valeur i en kommentar.

En eksport i stampe, et europæisk marked i voldsom priskonkurrence og faldende forbrug i Europa.

Det er situationen for Danish Crown lige nu, som nu sænker noteringen for slagtegrise med yderligere 40 øre i næste uge til 11,30 kroner pr. kilo

Dermed er noteringen faldet med 90 øre siden nytår. 

Det fremgår af Danish Crowns ugentlige markedsberetning, hvor topchef Jais Valeur helt ekstraordinært selv sætter ord på situationen.

- Selv om der er høje noteringer i både Spanien, Frankrig og Tyskland, så bliver vi mødt af aggressive priser i markedet lige nu. Kampen om ordrerne er mest tydelig på handlen med skinker til Italien. Det er tydeligt, at både de tyske og spanske slagterier har varer, som de ikke kan afsætte gennem deres normale salgskanaler, og det har fået prisen på ferske skinker til at falde over 10 procent siden nytår, siger Danish Crowns topchef Jais Valeur i den ugentlige markedsberetning fra slagteriet. 

 

 

Konkurrenceevne er udfordret

Jais Valeur erkender samtidig, at Danish Crowns konkurrenceevne er udfordret lige nu.

- Vi kan ikke løbe fra, at vores notering sammen med den hollandske er blandt de laveste i EU, og vi er endnu ikke et sted, hvor vi med sikkerhed tør sige, at vi har nået bunden af markedet. Vores konkurrenceevne er derfor fortsat udfordret. Det skyldes først og fremmet, at vi ikke har tilstrækkelig eksport til de attraktive højprismarkeder, konstaterer Jais Valeur.

I de første ni måneder af 2022 bakkede eksporten ud af EU samlet set med cirka 25 procent. Det svarer til ca. 5 procent af den samlede produktion i Europa. Alene eksporten ud af EU fra Danmark faldt i den periode med cirka 138.000 tons. Det er for Danmarks vedkommende et fald på godt 16 procent, hvilket svarer til, at kødet fra flere end 1,5 mio. danske grise i stedet skulle sælges i Europa.

Noteringen for søer er uændret på 8,20 kroner pr. kilo.

Opdateret klokken 13.52 med citat om konkurrenceevne

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle