Danish Crown: Skal ansætte hundredvis til at slagte ekstra svin

Markant tilgang af ekstra grise fører nu til største ansættelsesrunde i 15 år hos Danish Crown.

Markant flere medarbejdere skal ansættes til at svinge knive på de danske slagterier hos Danish Crown.

Forventning om op til 15.000 ekstra grise per uge i de kommende måneder betyder nemlig, at slagteriselskabet skal have 375 flere medarbejdere til at håndtere de mange ekstra slagtesvin.

Alene i Ringsted skal der opnormeres med 160 stillinger, melder selskabet.

"Når vi ser to til tre måneder frem, så står vi til at få omkring 15.000 grise mere til slagtning hver uge, end vi forventede for en måned siden. Derfor er det nu, vi skal have flere folk ind, så vi er helt klar, når der bliver mere at lave", udtaler Søren F. Eriksen, der er direktør i Danish Crown Pork.

Hver uge slagter selskabet normalt mellem 225.000 og 250.000 grise i Danmark. De seneste mange år har Danish Crown kæmpet med tilbagegang i antallet af årlige slagtninger, men nu vendes der altså rundt på situationen. 

Alene i år har selskabet slagtet op mod 3 procent flere grise i forhold til samme periode i 2019. Det skyldes især de gode priser, efter store dele af Asien forrige år blev ramt af afrikansk svinepest. Nu ser det ud til, at det accellerer yderligere.

Største ansættelsesrunde i 15 år

Baggrunden for det pludselige opsving i antallet af grise er ikke overraskende udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, der holder flere danske grise hjemme. Derudover melder slagterikoncernen om ekstra afsætning til især de asiatiske markeder.

Per Laursen, produktionsdirektør i slagteriet, melder, at der bliver travlt med rekruttering og oplæring af nye kolleger.

"Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown siden vi åbnede det nye slagteri i Horsens for over 15 år siden. Vi har brug for flere folk til både at slagte, udbene og pakke vores varer. Vores forventning er, at vi skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden, så hvis man har en passion for
håndværk og kvalitet, er der med andre ord en rigtig god chance for at få et job nu", forklarer han.

Lige efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland blev konstateret varslede formand Erik Bredholt, at man kunne ende i at måtte indføre kvoter på andelshavernes leverancer, hvis stigningen i antallet af grise blev markant højere med kort varsel. Nu ser det imidlertid ud til, at koncernen gør sig klar til ekstra ryk-ind også af længere varighed.

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle